Καλως ηρθατε !

Καλως   ηρθατε !
"Παντα Eμεις, το Φως και η Σκια..."

1.9.09

Ραγδαιες πλανητικες εξελιξεις.

Προφανώς, είναι κοινή αντίληψη και θα το έχετε δει κι εσείς οι ίδιοι, μοιάζει σαν τα πράγματα να επιταχύνονται, γενικά οι εξελίξεις σε πλανητικό επίπεδο, να επιταχύνονται. Πολλοί μάλιστα θα ασπάζονται και κάποιες θεωρίες, οι οποίες μιλάνε για συστολή του χρόνου, για καινούργιες ενέργειες, οι οποίες διεισδύουν στην περιοχή του πλανήτη μας από άλλα γαλαξιακά κέντρα, ξέρετε πολύ καλά κιόλας πόσο παίζει το σενάριο του 2012.

Εγώ δεν θα σταθώ σ’ αυτά, όχι γιατί είναι απίθανο να συμβαίνουν κάποια τέτοια πράγματα, αλλά επειδή καλό είναι να μιλάμε όσο το δυνατόν πιο ορθολογιστικά μπορούμε και βάσει αποδείξεων.

Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει ότι πράγματι ένας μετασχηματισμός κορυφαίος συντελείται στη γη, που μπορεί να βασίζεται σε εξωπλανητικές ενέργειες, κανένας δεν μπορεί ν’ αποκλείσει γιατί δείχνουν και τα πράγματα μια κορύφωση, ότι γύρω στο 2012, μπορεί να περάσουμε μια πολύ μεγάλη κρίση, από την άλλη πλευρά είναι πολύ κοντά το 2012 για να περιμένουμε μια καταστροφή, με την έννοια ότι την φοβούνται πολλοί, ή να περιμένουμε μια ολοκληρωτική αναγέννηση της ανθρωπότητας όπως πάλι πολλοί περιμένουν.

Είναι το πιο πιθανό, με βάση τη λογική πάντα, είναι να υπάρχει μια τάση, γιατί από τις διάφορες προφητείες, τάσεις είναι εκείνες τις οποίες «ψαρεύουν» οι διαισθητικοί από τα ορατά πεδία και άρα δεν πρέπει να κολλήσουμε ακριβώς πάνω στη χρονιά, αν θα είναι το 2012, ή αν η κορύφωση αυτής της κρίσης που φαίνεται να γίνεται σε πλανητικό επίπεδο, μπορεί να γίνει κάποια λίγα χρόνια αργότερα, ή και μέχρι το 2020.

Η ουσία είναι ότι αν αφήσουμε κατά μέρος τις διάφορες τυποποιημένες θεωρίες, τις οποίες εγώ λιγάκι τις φοβάμαι, επειδή πάρα πολλές φορές τις έχουμε δει στο παρελθόν να διαψεύδονται και δούμε ξερά τα γεγονότα, ότι έχουμε στα χέρια μας από συγκεκριμένα στοιχεία. Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι τα πράγματα, οι εξελίξεις επιταχύνονται και λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, αλλά και λόγω ότι κάποιοι προωθούν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς αυτό το παιχνίδι της νέας παγκόσμιας τάξης, της παγκοσμιοποίησης και φαίνεται, είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι βιάζονται.

Τώρα για να το βάλουμε όμως και σ’ ένα θεωρητικό πλαίσιο, που πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, ασχέτως επαναλαμβάνω των συγκεκριμένων χρονολογιών, ή ημερομηνιών, υπάρχει ένας θεμελιώδης νόμος, τον οποίο πρέπει να τον έχουμε όλοι υπ’ όψιν μας που διέπει όλα τα φαινόμενα και όλες τις δομές, από ένα άτομο, μέχρι μια ολόκληρη κοινωνία, την ίδια την ανθρωπότητα, τον ίδιο τον πλανήτη.

Αυτός ο νόμος είναι γνωστός ως νόμος της κυκλικότητας και φαντάζομαι ότι πολλοί από σας θα τον έχετε ακούσει κιόλας. Αυτός ο νόμος λέει πάρα πολύ απλά το εξής:

Ότι κάθε δομή, κάθε ζωντανός οργανισμός, όπως είναι κι ο ίδιος ο πλανήτης, διανύει κάποιες ημιτονοειδείς φάσεις, δηλαδή ξεκινάει από χαμηλά, από ένα στάδιο γέννησης, περνάει σε μια φάση ανάπτυξης, φθάνει στην κορύφωσή του κι όσον αφορά στη δημιουργία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και μετά αναπόφευκτα, αυτός είναι ο νόμος της κυκλικότητας που είναι αδυσώπητος και η ζωή του ίδιου του ανθρώπου, του καθενός από μας, ότι μετά απ’ αυτό το στάδιο της ωρίμανσης, αρχίζει και περνάει σε μια συστολή, σε μια παρακμή, με αποτέλεσμα να φτάσει στο τέλος πάλι σε κάτω καμπή, η οποία μπορεί να σημαίνει εδώ και τώρα που θέλω να σας επισημάνω ορισμένα πράγματα, μπορεί να σημαίνει τρία διαφορετικά πράγματα, στο τέλος του κύκλου.

Το ένα μπορεί να σημαίνει και αυτό είναι απρόβλεπτο κι εξαρτάται κι απ’ αυτές που συμμετέχουν μέσα στην όλη διαδικασία, εφόσον μιλάμε για έμψυχη δομή, μια ζωντανή δομή. Η μια πιθανότητα είναι όταν εξαντλήσει τον κύκλο της κάποια δομή, θ’ αποσυντεθεί και τα στοιχεία της, το όταν πεθαίνει ο άνθρωπος ας πούμε, ή όταν πεθαίνει κάποιος πολιτισμός, όπως είχαμε τέτοια στοιχεία στην ιστορία της ανθρωπότητας, πάμπολλα.

Σ’ αυτή την περίπτωση τα στοιχεία από τα οποία απαρτίζεται η συγκεκριμένη δομή διασπείρονται στο χώρο της ενέργειας κι απ’ αυτά σιγά-σιγά ανασυντίθενται και ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος πάλι, αντίστοιχος.

Αυτό είναι το πρώτο ενδεχόμενο.

Το δεύτερο ενδεχόμενο, που είναι και το ευκταίο και το επιδιωκούμενο από οποιαδήποτε δομή, είτε είναι μια επιχείρηση, είτε είναι μια κοινωνία, είτε είναι ένα κράτος, οτιδήποτε, είναι ακριβώς αυτός ο καθοδικός κύκλος που λέμε μέχρι την διάλυση, να μην επιφέρει τη διάλυση, αλλά να λειτουργήσει ως κάθαρση, δηλαδή μέσα από τη συστολή και την παρακμή της δομής, εκείνα τα στοιχεία, τα οποία εμπεριέχονται να μπορέσουν ν’ ανανεωθούν κι έτσι η ίδια η δομή χωρίς να μπορεί να διαλυθεί, να περάσει σ’ έναν καινούργιο κύκλο αναβαθμισμένο, καλύτερης ποιότητας.

Μ’ αυτό τον τρόπο όσες δομές κατορθώνουν να εξελίσσονται, αποφεύγουν τη διάλυση και μ’ αυτό τον τρόπο περνάνε σ’ ένα καινούργιο εξελικτικό κύκλο, σε μια αναβαθμισμένη ποιότητα.

Το τρίτο ενδεχόμενο είναι της παρέκκλισης, δεν ξέρω αυτό το έχει θίξει κάπως και ο Γκουρτζίεφ, για όσους μπορεί να έχετε υπ’ όψιν σας σε σχέση με τη μουσική κλίμακα και τις αποστάσεις των ημιτονίων, τα λέω γρήγορα, δεν μπορώ να τα αναλύσω αυτή τη στιγμή, που υποστήριζε ότι εκεί στα κενά που εμφανίζονται ανάμεσα στα ημιτόνια, μπορεί μια δομή να παρεκκλίνει και να περάσει σε μια άλλη φάση εξέλιξης. Η ουσία είναι ότι όταν λέμε για παρέκκλιση, εννοούμε ότι γίνεται κάτι ενδιάμεσο, δηλαδή δεν εξαφανίζεται όπως είπαμε στην πρώτη περίπτωση, αλλά ούτε και συνεχίζει, κρατώντας την ταυτότητά της και αναβαθμισμένη ποιοτικά, αλλά περνάει μια μετάλλαξη, η οποία μπορεί να την οδηγήσει σε κάτι τελείως διαφορετικό, απ’ αυτό που είχε ξεκινήσει, που γέννησε τον πρώτο κύκλο.

Γιατί τα λέω αυτά;

Δεν σκοπεύω να αναλωθούμε σε θεωρίες, αλλά αυτά ακριβώς τα τρία ενδεχόμενα που είπα, δυστυχώς καλώς, ή κακώς, αφορούν την κατάσταση προς την οποία φτάνουμε τώρα. Δηλαδή βρισκόμαστε σ’ αυτό το καθοδικό πέρασμα για την ανθρωπότητα, για τον πλανήτη, οπότε έχουμε μπροστά μας πράγματι τρία διακυβεύματα, το ένα είναι και το πιο αισιόδοξο, να μπορέσει η ανθρωπότητα να λειτουργήσει όπως είπαμε μ’ αυτή την κατάσταση για μεγαλύτερη αυτεπίγνωση και να την χρησιμοποιήσει ως κάθαρση και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία του να βγει δυνατότερη και πνευματικά αναβαθμισμένη και να μπορέσει να εφαρμόσει στην πράξη αυτό που λένε, ότι μέσα στο βαθύτερο σκοτάδι αρχίζει κι αναδύεται το καλύτερο φως.

Έτσι λοιπόν το ευκταίο είναι να μπορέσουμε να βγούμε αλώβητοι απ’ αυτό το κάτω προς το οποίο βαδίζει αυτή τη στιγμή εξελικτικά η κατάσταση και μάλιστα να εκμεταλλευτούμε τα διδάγματα που έχουμε πάρει, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να μπούμε σαν ανθρωπότητα σ’ έναν ανώτερο εξελικτικό κύκλο.

Η χειρότερη των περιπτώσεων, η δεύτερη και για να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορεί κανένας να την αποκλείσει, είναι πράγματι μέσα απ’ αυτό τον καθοδικό κύκλο η ανθρωπότητα να οδηγηθεί σε μια διάλυση. Δεν μας έχει υπογράψει καμία ανώτερη δύναμη κάποιο συμβόλαιο ότι θα είμαστε πάντα το ευνοούμενο είδος εδώ πάνω και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά φαντάζομαι οι περισσότεροι έχετε υπ’ όψιν σας για τα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν ανά τον πλανήτη, τα οποία μαρτυρούν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι πάνω στη γη υπήρξαν πολιτισμοί προ-προ-ιστορικοί, οι οποίοι μετά απ’ την ανάπτυξή τους, που απ’ ότι φαίνεται είχαν και τεχνολογική ανάπτυξη, δεν ήταν απλώς θεωρία, για κάποιο λόγο εξαφανίστηκε και δεν μπόρεσαν και να μεταδώσουν καν τη γνώση τους, ή οποιεσδήποτε κατακτήσεις διέθεταν στις επόμενες γενιές, γιατί μετά πέρασαν πάρα πολλά- πολλά χρόνια, μέχρι το ανθρώπινο είδος να ξαναφυτρώσει πάνω στον πλανήτη και να αρχίσει πάλι την όλη ιστορία απ’ την αρχή.

Έτσι λοιπόν κι αυτό το ενδεχόμενο δυστυχώς δεν είναι απίθανο και είναι το απευκτεο βέβαια.

Για το τρίτο ενδεχόμενο, το οποίο αποτελεί μια σοβαρή πιθανότητα, έχουμε μιλήσει κι άλλη φορά, γι αυτό απλώς συνοπτικά θα σας πω ότι θα το θυμίσω δηλαδή, ότι είναι το ενδεχόμενο της παρέκκλισης, μέσα από μια κοινωνία τεχνοφεουδερχίας, είναι ένας όρος, ο οποίος σημαίνει ότι το ανθρώπινο είδος παύει να έχει τα χαρακτηριστικά που έχει μέχρι τώρα, δεν εξαφανίζεται μεν, αλλά ενσωματώνεται με προωθημένες μηχανές και υπολογιστικά συστήματα και επειδή η ζωή θα εξαρτάται αποκλειστικά από την τεχνολογία, διότι το περιβάλλον μπορεί να είναι τελείως κατεστραμμένο, η τροφή θα είναι τεχνητή, το νερό τεχνητό και γενικά η συντήρησή μας θα εξαρτάται αποκλειστικά από κείνες τις εταιρίες που θα μπορούν να παρέχουν την τυποποιημένη τροφή και τον αέρα και το νερό και το περιβάλλον και οτιδήποτε, γι αυτό ακριβώς μιλάμε για φεουδαρχία, δηλαδή είναι ένα σενάριο που το βλέπεις σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά ωστόσο δεν απέχει καθόλου από την εφαρμογή του, όπου, όπως σας είπα, τροφές, νερό, ατμόσφαιρα και συνθήκες ζωής θα είναι απόλυτα εξαρτώμενες από την τεχνολογία και άρα είναι πράγματι εξελικτική παρέκκλιση μια τέτοια κατάσταση, μιλάμε για μια κοινωνία ανθρωπο-ρομπότ, σκλάβων αυτών των εταιριών, οι οποίες θα παίζουν ρόλο κυβέρνησης πλέον συγχρονισμένες μεταξύ τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε μια τέτοια εξέλιξη, όπως καταλαβαίνετε θα έχουν τελείως διαφορετική διάσταση έννοιες όπως πνευματικότητα, φώτιση, αυτογνωσία, μιλάμε για εξελικτική παρέκκλιση, η οποία δεν είναι καλή για το ανθρώπινο είδος να πάει προς τα κει. Υπάρχουν κάποιοι όμως που σπρώχνουν με τρελούς ρυθμούς προς αυτό το ενδεχόμενο.

Έτσι λοιπόν για να συνοψίσουμε μέχρι τώρα, το ολοφάνερο είναι ότι βρισκόμαστε σ’ αυτό τον καθοδικό κύκλο και σχετικά κοντά στον πάτο, στο χαμηλό του σημείο, ποτέ δεν ξέρεις όμως πόσο βαθύς είναι ο πάτος, οπότε σίγουρες προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν για το αν αυτή τη στιγμή περνάμε τη χειρότερη περίοδο, ή αν τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ χειρότερα, το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο κατώτερο σημείο του εξελικτικού κύκλου κι από κει και πέρα υπάρχουν και τα τρία ενδεχόμενα που σας είπα, όπου όσον αφορά το αισιόδοξο του πράγματος, πάλι υπάρχουν μια σειρά από συγκεκριμένα στοιχεία που μας δείχνουν ότι μπορεί κάλλιστα η ανθρωπότητα να περάσει σε μια φάση ποιοτικής αναβάθμισης, αντικειμενικά, όχι ευχολόγιο, αν φύγει από τη μέση αυτό το μεγάλο δίκτυο απληστίας που οδηγεί σε μια τελείως ανορθολογική διαχείριση των πόρων του πλανήτη, τα ίδια τα επιστημονικά στοιχεία που έχουμε, που μας λένε ότι μπορούμε να έχουμε μια πανέμορφη και φωτεινή παγκόσμια κοινότητα, η οποία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ενεργειακό, κανένα πρόβλημα τροφής, η οποία θα χαρακτηρίζεται από αφθονία, από ελευθερία κι από σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, του κάθε κράτους, της κάθε ξεχωριστής δομής και αυτό δεν είναι καθόλου θεωρία, σας επαναλαμβάνω, αν μπείτε στον κόπο να το ψάξετε κι απ’ το διαδίκτυο, αλλά κι από σχετική βιβλιογραφία, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν το αισιόδοξο σενάριο είναι πράγματι μέσα απ’ αυτήν την κάθαρση που συντελείται αυτή τη στιγμή παγκόσμια, έχει προέλθει μια καθολική αφύπνιση για τους πολίτες όλου του κόσμου και μέσα απ’ αυτή την αφύπνιση να περάσουμε σ’ ένα διαφορετικό εξελικτικό στάδιο, που στο βαθμό που είναι εφικτό να έχουν λυθεί απόλυτα οι διάφορες υλικές ανάγκες, τότε θα υπάρχουν και οι καλές συνθήκες και η απαραίτητη ελευθερία του πνεύματος για να μπορέσει πράγματι και η ανθρωπότητα να περάσει σε μια πνευματική φάση, όπου δεν θα αναλώνει το δυναμικό της και η προσοχή του καθενός μας δεν θα παγιδεύεται από το πώς θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, ή του πώς να ανταποκριθούμε με άγχος σ’ αυτές τις τεχνητές ανάγκες με τις οποίες μας δημιουργούν καθημερινά και άρα, απελευθερώνοντας την προσοχή μας από αυτές τις συνθήκες, οι οποίες μας ρουφάνε μέσα απ’ το κυνήγι του ανταγωνισμού και το άγχος της επιβίωσης, να μπορέσουμε να την προσανατολίσουμε προς την πνευματική μας απελευθέρωση. Σε μια τέτοια περίπτωση και ορισμένα τέτοια ποιοτικά άλματα να ξέρετε γίνονται και ξαφνικά, γιατί μεσολαβεί ένα στάδιο συσσωρευμένης ποιότητας που μπορεί να εκφραστεί εντελώς ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι να είμαστε πράγματι αισιόδοξοι και προς τα εκεί θέλουμε να στρέψουμε τα πράγματα, ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καλούμε τους πάντες σε εγρήγορση, απ’ τη στιγμή που βλέπουμε προς τα πού ωθούν τα πράγματα κάποιοι άλλοι και πάνω σ’ αυτό θέλω να επισημάνω ακόμα δυο στοιχεία, ότι και πρέπει να περιμένουμε, αυτό σχετίζεται και με την έννοια των ραγδαίων εξελίξεων που τιτλοφορήσαμε και τη σημερινή μας συζήτηση. Όταν ακολουθήσετε τον τρόπο με τον οποίο κινείται αυτά τα τελευταία χρόνια εκείνη η διεθνής ελίτ, που προσπαθεί να κατευθύνει τα πράγματα προς συγκεκριμένους δρόμους, θα δείτε ότι μεταχειρίζεται κάποιους τομείς, οι οποίοι είναι κρίσιμοι και πολύ ζωτικής σημασίας για όλους μας, προκειμένου να επιβάλλει εν τέλει συγκεκριμένα μέτρα.

Ποιοι είναι αυτοί οι τομείς;

Ο ένας είναι το περιβάλλον, μέσα απ’ αυτή την εκστρατεία και την κινδυνολογία για την καταστροφή του περιβάλλοντος, ένας είναι ο κοινός παρονομαστής που βγαίνει, προσέξτε ποιο είναι το πονηρό του όλου θέματος, παγκόσμιος συντονισμός απαιτείται, για να μην κάνει κάθε χώρα ότι θέλει κι ο καθένας ότι θέλει για να σωθεί ο πλανήτης.

Ένας δεύτερος τομέας που ξεκίνησε μετά είναι η τρομοκρατία σε διάφορες χώρες, τρομοκρατία από διάφορους θύλακες, τι πρέπει να γίνει γι αυτό;

Το βλέπετε ήδη, πολλές φορές είναι η τακτική των εταιριών που ξέρετε πολύ καλά, όταν έχουν ένα προϊόν, το οποίο δεν ανταποκρίνεται σε κάποιο πρόβλημα, είναι να δημιουργούν το πρόβλημα, ώστε να μπορέσουν να πουλήσουν το προϊόν στη συνέχεια.

Αυτό ακριβώς κάνει κι αυτή η διεθνής ελίτ, με το δεύτερο λοιπόν τομέα της τρομοκρατίας, που στην ουσία είναι παράγωγο αυτής της διεθνούς ελίτ, αμέσως τίθεται πάλι το ερώτημα, ποιος θα μας σώσει απ’ αυτή την κατάσταση, άρα απαιτείται ένας παγκόσμιος συντονισμός. Πάρε μέτρα, πάρε ειδικούς νόμους, παρακολούθησε τους πάντες, φακέλωσέ τους, τώρα μέχρι και στα κινητά μέσα μπορούν ν’ ακούνε τις συνομιλίες, ακόμα κι αν βγάλεις τη μπαταρία, ακόμα κι αν είναι κλειστό το κινητό, μπορούν να παρακολουθούν τι λες και πού βρίσκεσαι και τι κάνεις.

Τρίτος τομέας, ενέργεια, με την πετρελαϊκή κρίση, σώνεται το πετρέλαιο, πώς προκύπτει αμέσως, δημιουργείς το πρόβλημα, πουλάς το προϊόν, πώς θα γίνει να μην στερηθούμε από παγκόσμιους πόρους, να μην ξεμείνουμε και να υπάρχει ορθολογιστική χρήση, χρειάζεται πάλι ένα παγκόσμιο διευθυντήριο για να μπορέσει να κατανείμει το ενεργειακό.

Τέταρτος παράγοντας, οικονομία, τη φυλάγανε μεθοδευμένα, παγκόσμια οικονομική κρίση, άρα κάθε χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, άρα πρέπει κάποιος ν’ αναλάβει σε παγκόσμιο επίπεδο να συντονίσει τα πράγματα, ώστε να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα και

Ένας πέμπτος που θα τον δείτε να παίζει και να το θυμηθείτε, γιατί έχουν γίνει πιλοτικά σχήματα μέχρι τώρα κι έχουν αποδώσει, είναι οι πανδημίες, να αναμένετε πανδημία, δεν ξέρω αν θα είναι η γρίπη των πτηνών, ή αν θα είναι κάτι καινούργιο που θα διαρρεύσει από κάποιο εργαστήριο, αλλά μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση να περιμένετε κάποια επιδημία, κάποια πανδημία, για την οποία θα χρειαστεί πάλι, θα τεθεί το θέμα της ανάγκης ενός παγκόσμιου συντονισμού.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι, υπάρχουν αυτοί οι πέντε κυρίαρχοι τομείς, που παίζουν βαθιά μέσα στην ανθρώπινη ανασφάλεια, η υγεία, το περιβάλλον, η ασφάλεια, με την έννοια της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας, το ενεργειακό και η οικονομία, που αυτά θα κλιμακώνονται ολοένα και περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια, μέχρι να μην αντέξει ο κόσμος και να πει ο ίδιος ότι, όπως και το ’67 εδώ στην Ελλάδα, πολλοί έλεγαν τι θα γίνει δεν θα βρεθεί κανένας στρατηγός, κανένας συνταγματάρχης, να μπορέσει ν’ αποκαταστήσει την τάξη και πράγματι έτσι έγινε.

Έτσι και σε παγκόσμιο επίπεδο, ο στόχος είναι να το φτάσουν στο απροχώρητο, έτσι ώστε ταραχές, εγκληματικότητα, διαμαρτυρίες ν’ απλωθούν παντού σ’ όλο τον κόσμο και όλοι ν’ αγανακτήσουν και να πουν ότι επιτέλους φτιάξε μια παγκόσμια κυβέρνηση να ησυχάσουμε, την οποία την έχουν από τώρα βέβαια, απλώς το θέμα είναι να καθιερωθεί και μέσα από ένα επίσημο σχήμα για να μπορεί να παίρνει και τυπικά τις αποφάσεις.

Αυτός λοιπόν ο ένας παράγοντας, που πιστεύω ότι θα πρέπει να τον έχουμε όλοι υπ’ όψιν μας, ώστε να καταλαβαίνουμε πώς κινούνται τα πράγματα παγκόσμια και το θέμα είναι τώρα, τι γίνεται, ποιος είναι ο αντίπαλος, υπάρχει κάποιος αντίπαλος, μπορούμε κάτι να κάνουμε εμείς;

Γι αυτό λέμε ότι πηγαίνουμε προς τον πάτο, γιατί ακόμα δεν έχουν αναδειχθεί αυτές οι αντίπαλες δυνάμεις, οι οποίες θα μπορέσουν να έχουν κάποια πρόταση συγκεκριμένη και να λειτουργήσουν την όλη διαδικασία, όπως είπαμε, εν είδει κάθαρσης, ώστε να οδηγήσουν τον πλανήτη μέσα απ’ αυτή την κρίση σ’ ένα καινούργιο κύκλο ποιοτικής αναβάθμισης.

Βλέπουμε όμως ήδη ορισμένα δείγματα, δηλαδή το ένα δείγμα είναι ότι αυτή η μονοπολικότητα της νέας παγκόσμιας τάξης αρχίζει να μην περνάει, δημιουργούνται καινούργιοι πόλοι παγκόσμια και αυτό είναι ένα εμπόδιο, στα σχέδια για παγκόσμιο ολοκληρωτισμό.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι οι λαοί, στα διάφορα κράτη, αρχίζουν και καταλαβαίνουν τι συμβαίνει κι αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, δηλαδή αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ σήμερα, μην νομίζετε ότι σιγά-σιγά δεν αρχίζουν και γίνονται κτήμα των πολιτών, ακόμα και στις πιο ήρεμες δυτικές χώρες, πχ για το γεγονός της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δεν υπάρχει άνθρωπος ακόμα και στις προωθημένες δυτικές χώρες που να μην πιστεύει ότι ήταν τεχνητή και ήταν κλεψιά των τραπεζιτών κι ότι όλα αυτά γίνονται για να συρρικνώσουν κι άλλο τους μισθούς και άλλο το ασφαλιστικό κι άλλο τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Όλοι το έχουν καταλάβει, το θέμα είναι ότι δεν έχουν μπορέσει μέχρι τώρα να βρουν κάποια μορφή κοινωνικής οργάνωσης, μέσω της οποίας ν’ αντιδράσουν, εκεί είναι το πρόβλημα, όπως επίσης ακόμα και για το θέμα της πανδημίας, όπως σας είπα το διαδίκτυο βρίθει, έχει ξυπνήσει ο κόσμος.

Πρόσφατα μόλις διάβαζα σε κάποια απ’ τις ειδήσεις του περιοδικού, που βρήκαν μια ονομαστή φαρμακευτική εταιρία, μέσα στα εμβόλια της οποίας, που επρόκειτο να διοχετεύσει στον τρίτο κόσμο, υπήρχε ο υιός της γρίπης των πτηνών και ισχυρίστηκαν ότι έγινε κατά λάθος. Φαντάζεστε πώς μπορεί κατά λάθος μέσα στην αμπούλα του εμβολίου να τοποθετηθεί ο υιός της γρίπης των πτηνών, πώς γίνεται αυτό;

Αρχίζει ο κόσμος και ξυπνάει, αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι οι ιδίως οι πιο νέοι άνθρωποι που δουλεύουν περισσότερο στο διαδίκτυο αρχίζουν κι ενημερώνονται πάνω σ’ αυτά και στο πώς γίνεται μεθοδευμένα όλη αυτή η ιστορία, για να μην πούμε για την τρομοκρατία που έχουν βγει πλέον και μέχρι κι ο Γιαπωνέζος ο υπουργός οικονομικών είχε κάνει δήλωση πριν παραιτηθεί ότι τα στοιχεία για την 11η Σεπτεμβρίου δεν ήταν πειστικά και μπορεί να ήταν κατασκευασμένη η όλη ιστορία, δηλαδή συμβαίνει μια μεγάλη αφύπνιση, η οποία είναι πάρα πολύ αισιόδοξη παγκόσμια, η οποία απλώς δεν έχει μπορέσει να εκφραστεί μέσα από συγκεκριμένα κοινωνικά σχήματα, γιατί, για να μην μακρηγορώ, απλώς επειδή το χρήμα ακόμα βρίσκεται στα χέρια της ελίτ, ελέγχει προς το παρόν τα μεγάλα κόμματα και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, οπότε χωρίς αυτά τα δυο είναι δύσκολο προς το παρόν να σχηματιστεί κάτι άλλο.

Όμως δεν είναι καθόλου απίθανο και νομίζω ότι προς τα εκεί πάει το πράγμα και προς τα κει οφείλει κι ο καθένας να βοηθήσει, δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεκινήσουμε από τα κάτω, με μορφές αυτοοργάνωσης, με τη βοήθεια και του διαδικτύου, το οποίο αυτή τη στιγμή επιτρέπει σ’ ένα διεθνή συντονισμό, έναν παγκόσμιο συντονισμό και θα δείτε ότι θα ξεφυτρώσουν τέτοια πρωτοπόρα σχήματα γιατί το μόνο που λείπει αυτή τη στιγμή, για να κλείσουμε κάπως αυτή την τοποθέτηση, είναι μια πνευματική ηγεσία στον πλανήτη.

Βλέπουμε ότι οι πολίτες βρίσκονται πιο μπροστά εξελικτικά απ’ τους πνευματικούς ηγέτες, όσο κι αν είναι λυπηρό αυτό το πράγμα, διότι ενώ αυτά τα προβλήματα τα γνωρίζουν πολύ καλά, δεν έχει τολμήσει και δεν έχει βγει ποτέ ένας πάπας να καλέσει το λαό σε εγρήγορση, να καλέσει τους πολίτες σ’ όλο τον κόσμο, να τους ξεσηκώσει και να τους πει ότι υπάρχει άλλη λύση, πού είναι το αγαπάτε αλλήλους, πού είναι όλο αυτό;

Έχει βγει ποτέ ένας πατριάρχης να τα καταγγείλει, έχει βγει ποτέ ο Δαλάι Λάμα, που του έχουμε εκδοσει ένα κάρο βιβλία, έχει βγει ποτέ, πού είναι η πνευματική ηγεσία της ανθρωπότητας, να βγει, να τολμήσει;

Έχουν ενταχθεί μέσα στο κύκλωμα της παγκόσμιας ελίτ.

Αυτόν είναι λοιπόν το οποίο λείπει και θα δείτε ότι είναι θέμα χρόνου, γιατί η σκεπτομορφή, η οποία δομείται σε διεθνές επίπεδο, απ’ όλους τους πολίτες που αφυπνίζονται, είναι βέβαιο εκατό τοις εκατό, γιατί είναι νομοτέλεια αυτό το πράγμα, ότι θα γεννήσει σιγά-σιγά την πνευματική ηγεσία, είναι νόμος, απλώς καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι πάντα προηγείται αυτή η ζύμωση, η καλλιέργεια της νέας ποιότητας και μετά ως ώριμο φρούτο υλοποιείται αυτή η ευρύτερη σκεπτομορφή, μέσα από συγκεκριμένα κοινωνικά σχήματα και συγκεκριμένες κοινωνικές ηγεσίες, οι οποίες απλώς είναι το εξελικτικό όργανο που γίνονται η ατμομηχανή της όλης ευρύτερης κίνησης που παίρνει η κοινωνία. Κάτι τέτοιο λοιπόν θα το περιμένουμε και όσο θα βαθαίνει η κρίση μέσα στα επόμενα χρόνια, τόσο αυτή η σκεπτομορφή η θετική που γεννιέται απ’ όλα αυτά τα δισεκατομμύρια του κόσμου, που βλέπουν τι ακριβώς συμβαίνει, γεννάει μια αναμονή κι αυτή η αναμονή, η οποία έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, έστω κι αν γίνεται ασυνείδητα και δεν γίνεται συνειδητά, αλλά έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, ποιες είναι αυτές;

Στοιχειώδεις καλές συνθήκες για να μπορέσει ο κόσμος να είναι ελεύθερος να ζήσει ελεύθερος, υγιής, σ’ ένα περιβάλλον καθαρό, δεν θέλει πολλά πράγματα ο κόσμος, με μια στοιχειώδη ασφάλιση, να έχει το κεφάλι του ήσυχο, να μην ζει μέσα στην ανασφάλεια και τον πόλεμο.

Όλα αυτά είναι ώριμα μέσα στη συνείδηση του κόσμου και γι αυτό το λόγο σ’ αυτό μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, ότι επειδή αριθμητικά αυτή η σκεπτομορφή υπερισχύει κατά πολύ και σαν ένταση, υπερισχύει κατά πολύ απ’ όσα τεχνολογικά μέσα κι αν διαθέτουν κάποιοι άλλοι, ή χρήμα, αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, σας είπα βέβαια ότι κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος, υπάρχει πάντα ένα ενδεχόμενο να μην προφτάσεις το τρένο.

Όμως εμείς εκεί που, άλλωστε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, εκεί που οφείλουμε να είμαστε εστιασμένοι είναι στο να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ακριβώς για να διευρύνεται μέρα με τη μέρα όσο και πιο πολύ αυτή η θετική σκεπτομορφή για την πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας, για να μπει σ’ αυτό τον καινούργιο κύκλο της αφύπνισης.

Κλείνω αναφέροντας ότι για τον ελλαδικό χώρο αυτά που είπαμε ισχύουν, αλλά όχι μόνο, γιατί για τον ελλαδικό χώρο αρχίζουν και εκδηλώνονται κάποιες επιπλέον απειλές βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που συμβαίνουν στην περιοχή και σε μας θέλει μια πολύ περισσότερη προσοχή απ’ ότι διεθνώς. Εμάς μας πιάνουν τόσο τα διεθνή κύματα και οι διεθνείς πολιτικές που περιγράψαμε πρωτύτερα, μας πιάνουν όμως και οι εξελίξεις και οι ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και στην Ανατολή που δημιουργούν αυξημένους κινδύνους, δεν θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο γι αυτό το θέμα, απλώς τα έχουμε ξαναπεί, προσοχή στα σενάρια και στον κίνδυνο αποσταθεροποίησης που βλέπουμε να προωθούνται εδώ στην Ελλάδα, για να μην έχουμε κάποια εθνική περιπέτεια, γιατί αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό, γεννάει και την όρεξη σε γείτονες για παρεμβάσεις και ποτέ δεν ξέρεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κατάσταση, άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία ότι διάφοροι τομείς αποσταθεροποίησης που γίνονται εδώ, όπως η εγκληματικότητα πχ, ότι είναι κατευθυνόμενα και άρα χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή κι αυτός είναι κι ο λόγος που αλλάξαμε τον οραματισμό, ειδικά για σήμερα και θα δούμε μήπως ανάλογα με τις εξελίξεις τον κρατήσουμε αλλαγμένο και για τον Ιούνιο που θα ξαναβρεθούμε, ίσως και για τον Σεπτέμβριο.


Ομιλια του Σταμου Στινη, τον Απριλιο του 2009, που προηγηθηκε του ομαδικου οραματισμου για την Ελλαδα, στο ξενοδοχειο Golden Αge στην Αθηνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ειναι το Ενα, το Ολο και δεν περιεχει καμια παραφωνια μεσα του.

Ειναι το Ενα, το Ολο και δεν περιεχει καμια παραφωνια μεσα του.
Παραλια βοιδοκοιλιας.Πελοποννησος.(Εγκατασταση - Photo ΙΑΝΙΣ)

ΙΗCOYS OSHO KRISHNAMURTI GURDJIEFF AIVANHOV


---------------------------------------------------------------
"ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ " ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ
---------------------------------------------------------------

Κάτω από τη ξύλινη γέφυρα που διασχίζαμε, κυλούσε γρήγορα το γεμάτο ποτάμι, φουσκωμένο απ' όλη την βροχή που είχε πέσει, με μια δύναμη και ορμή που μόνο τα βουνίσια ποτάμια έχουν. Κοιτώντας το ποτάμι από την μια άκρη στη άλλη, να κυλάει ανάμεσα στiς όχθες του που ήταν φτιαγμένες από καλά στοιβαγμένες πέτρες και δέντρα, είχε επίγνωση της κίνησης του χρόνου' παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η γέφυρα ήταν το παρόν και όλη η ζωή κινιόταν και υπήρχε περνώντας από το παρον .

Το αποκορύφωμα των δυνατών αισθημάτων και της αληθινής ευαισθησίας είναι το ζήσιμο της ουσίας. Σ' αυτή βρίσκεται ομορφιά πέρα από τις λέξεις και τα συναισθήματα. Οι σωστές αναλογίες και το βάθος, το φως και οι σκιές σ' ένα πίνακα είναι περιορισμένα από τον χώρο και τον χρόνο, είναι παγιδευμένα στο όμορφο-άσχημο. Αλλά εκείνο που βρίσκεται πέρα από τις γραμμές και τα σχήματα, πέρα από την μάθηση και τη γνώση, είναι η ομορφιά της ουσίας.

Krishnamurti's Notebook

--------------------------------------------------------
Και κει που θα πεσω ,

θα ειναι η αγκαλια ΤΟΥ.
ΟΣΣΟ

--------------------------------------------------------

Όταν έρχεται, εμείς δεν είμαστε εκεί να το συλλάβουμε. Έρχεται μόνον όταν εμείς χαθούμε. Όπως και αν το ονομάσουμε- Αλήθεια, η Θεό ή Φώτιση- σε τέτοιες στιγμές κενού, αυτό απλά έρχεται.
Όποιος και αν το δέχτηκε ένοιωσε ότι είναι η Χάρη του Θεού. Ο λόγος που το λέει αυτό, ειναι επειδή δεν προήλθε από δικες του προσπάθειες. Πως μπορούμε να ψάξουμε για ένα Θεό του οποίου δεν γνωρίζουμε το όνομα και την διεύθυνση, του οποίου δεν μπορούμε ν'αναγνωρίσουμε, γιατί δεν είναι ως τα τώρα γνωστός; Αν το γνωρίζουμε και το αναγνωρίσουμε, τότε δεν υπάρχει ανάγκη αναζήτησης. Αν όμως κατά την αναζήτηση το "Εγώ" διαλυθεί, τότε αυτός θα βρεί εμένα. Με γνωρίζει αρκετά καλά.
Ισως να με έχει ήδη βρει ακόμα και τώρα. Είμαι όμως ένας άνθρωπος που τρέχω κι όλο τρέχω κι ακόμη δεν κουράστηκα. Ακόμη και τώρα δεν είμαι κουρασμενος. Αυτός όμως θα περιμένει μέχρι να σωριαστώ τελείως εξαντλημένος. Και κει που θα πέσω , θα είναι η Αγκαλιά του...

OSHO

-------------------------------------------
Ο ΙHCOYS είπε,
-------------------------------------------
«Εάν σας πούν ‘από που έρχεστε;’ να απαντήσετε , ‘ερχόμαστε από το Φως, από το μέρος που το Φως αυτοδημιουργήθηκε, αυτοεγκαθιδρύθηκε και εμφανίστηκε στην εικόνα σας’.
Εάν σας πουν ‘είστε εσείς;’ να απαντήσετε, ‘είμαστε τα τέκνα και είμαστε οι εκλεκτοί του ζωντανού Πατέρα’.
Εάν σας ρωτήσουν ‘ποιά είναι η απόδειξη του Πατέρα μέσα σας;’ να απαντήσετε ‘είναι η κίνηση και η γαλήνη’»

Ο Ιησούς είπε «αποκαλύπτω τα μυστήριά μου, σ’ αυτούς που είναι άξιοι των μυστηρίων μου»

Ο Ιησούς είπε, «Είθε αυτός που αναζητά, να μην πάψει να αναζητά μέχρι να βρει. Κι όταν βρει, θα θορυβηθεί. Κι όταν θορυβηθεί, θα θαυμάσει. Και τότε θα βασιλεύσει και θα αναπαυθεί. Η βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας και έξω από εσάς. Όποιος γνωρίζει τον Εαυτό του, θα βρει και Αυτήν. Όταν γνωρίσετε τον Εαυτό σας, θα γνωρίσετε ότι είστε υιοί Θεού ζωντανού. Μα εάν δεν γνωρίσετε τον Εαυτό σας, θα είστε στην φτώχεια και θα είστε η φτώχεια.»

Οι μαθητές είπαν στον Ιησού, «πες μας πως θα έρθει το τέλος μας;»
Ο Ιησούς είπε, «βρήκατε την αρχή και ψάχνετε το τέλος; Βλέπετε, το τέλος θα είναι εκεί που είναι η αρχή. Συγχαρητήρια σ’ αυτόν που στέκεται στην αρχή: αυτός δεν θα γνωρίσει το τέλος και δεν θα γευτεί θάνατο»

Ο Ιησούς είπε, «όποιος έφτασε να γνωρίσει τον κόσμο, ανακάλυψε ένα κουφάρι. Κι όποιος ανακάλυψε ένα κουφάρι, γι αυτόν ο κόσμος δεν είναι άξιος

Ο Ιησούς είπε, «Εάν ένας τυφλός οδηγεί έναν τυφλό, και οι δύο θα πέσουν στην τρύπα»

Ο Ιησούς είπε, «ο ηλικιωμένος άνθρωπος που δεν διστάζει να ρωτήσει ένα μικρό παιδί 7 ετών για το νόημα της ζωής, θα ζήσει. Διότι πολλοι που ήταν πρώτοι θα γίνουν τελευταίοι, μα όλοι θα γίνουν Ένα στο τέλος»

Ο Ιησούς είπε, «άναψα φωτιά στον κόσμο και κοιτάξτε, την φυλάω μέχρι να φουντώσει»

Ο Ιησους ειπε, « να ειστε περαστικοι »

Ο Ιησούς είπε, «Όταν δύο άνθρωποι κάνουν ειρήνη κάτω από μια στέγη, τότε μπορούν να πουν στο βουνό ‘μετακινήσου!’ και να μετακινηθεί»

Ο Ιησούς είδε μερικά μωρά να θηλάζουν και είπε στους μαθητές του « αυτά τα μωρά που θηλάζουν είναι σαν αυτούς που θα εισέλθουν στην βασιλεία του Πατέρα »
Και αυτοί του είπαν «τότε, θα εισέλθουμε στη βασιλεία σαν μωρά;»
Κι ο Ιησούς τους είπε «όταν κάνετε τα 2 μέσα σε 1 και όταν θα κάνετε τα μέσα σαν τα έξω και τα έξω σαν τα μέσα, και τα πάνω σαν τα κάτω, και το αρσενικό και το θηλυκό σε κατι μοναδικό, ώστε το αρσενικό να μην είναι αρσενικό και το θηλυκό να μην είναι θηλυκό, όταν έχετε τα μάτια στην θέση των ματιών, τα χέρια στην θέση των χεριών, τα πόδια στην θέση των ποδιών και την εικόνα στην θέση της εικόνας, τότε θα εισέλθετε »


Και η Σαλώμη είπε «ποιός είσαι Κύριε;
Κι ο Ιησούς της είπε , «είμαι αυτός που έρχεται από αυτό που είναι Όλο. Μου δόθηκαν πράγματα από τον Πατέρα μου. Γι αυτό λέω, όταν ένας είναι ολόκληρος, τότε θα γεμίσει Φως. Μα εάν είναι χωρισμένος -διαιρεμένος, τότε θα γεμίσει σκοτάδι»

Ο Ιησούς είπε «όποιος είναι πλησίον μου, είναι πλησίον της φωτιάς. Κι αυτός που είναι μακριά μου, είναι μακριά από την βασιλεία»

Ο Ιησούς είπε «δείξτε μου τον λίθο που οι χτίστες απέρριψαν: αυτός είναι το θεμέλιο»

Ο Ιησούς είπε «όταν κάνετε τα δύο ένα, θα γίνεται ο υιός του Ανθρώπου, κι όταν θα λέτε ‘βουνό, μετακινήσου’, θα μετακινείται»

Ο Ιησούς είπε «μη δίδετε ότι είναι ιερό στους σκύλους, διότι θα το πετάξουνε χάμω. Μη δίδετε μαργαριτάρια στους χοίρους, διότι θα τα συνθλίψουν»

Απο το κατα Θωμαν Ευαγγελιο
-------------------------------------------------------------
ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ - GURDJIEFF (Πριερε,Γαλλια 1923-1924)
-------------------------------------------------------------
Εδώ δεν υπάρχουν ούτε Ρώσοι, ούτε Άγγλοι, ούτε Εβραίοι, ούτε Χριστιανοί. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που έχουν σαν κοινό σκοπό, να γίνουν ικανοί να είναι. Εδώ μπορούμε να δώσουμε μια κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε συνθήκες
- αλλα όχι να βοηθήσουμε.

Να κρίνεις τους άλλους σύμφωνα με αυτό που εσύ είσαι, ετσι σπάνια θα κάνεις λάθος.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να γίνουμε ικανοί να είμαστε Χριστιανοί.

Αγαπώ αυτόν που αγαπά την εργασία.
Να σέβεσαι όλες τις θρησκείες.

Μην κρίνεις την τέχνη με τα αισθήματα σου.

Μην κρίνεις έναν άνθρωπο συμφωνα μ'εκείνα που λέγονται γι'αυτόν.

Να λαμβάνεις υπόψη σου εκείνα που οι άλλοι σκέφτονται για σένα
και όχι αυτά που λένε.

Πάρε αυτά που κατανοεί η Ανατολή και αυτά που γνωρίζει η Δύση και άρχισε να ψάχνεις.

Μόνο το να υποφέρει κανείς συνειδητά έχει νόημα.

Αν θέλεις να μάθεις ν'αγαπάς άρχισε με τα ζώα. Είναι πιο ευαίσθητα.

Μόνο εκείνος που μπορεί να επαγρυπνεί για το καλό των άλλων, είναι άξιος για το δικό του καλό.

Η ενέργεια που ξοδεύεται σε εσωτερική ενεργητική εργασία μετασχηματίζεται αμέσως σε καινούργιο απόθεμα . Αυτή όμως που ξοδεύεται σε μια παθητική εργασια χανεται για παντα.

Ενας άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, μια μηχανή όχι. Η μεγαλύτερη αυταπάτη του ανθρώπου είναι πως πιστεύει ακράδαντα ότι πράττει, ενώ στην πραγματικότητα το καθετί συμβαίνει. Για να πράττεις πρέπει να ΕΙΣΑΙ.

Μόνο εσείς μπορείτε ν'αποφασίσετε τι είναι αυτό που επιθυμείτε να κάνετε. Ερευνήστε στην καρδιά σας τι είναι αυτό που περισσότερο επιθυμείτε, και αν είστε ικανοί να το κάνετε αυτό, θα μάθετε τι να κάνετε. Σκεφτείτε το καλά, και ξεκινήστε.

Αν βοηθάς τους άλλους, θα βοηθηθείς. Ισως αύριο, ίσως σε 100 χρόνια, αλλά θα βοηθηθείς. Η φύση πρέπει να εξοφλήσει το χρέος ... Είναι
μαθηματικός νόμος κα όλη η ζωή είναι μαθηματικά.

Μάθε να σ’ αρέσει αυτό που ‘ δεν σ ‘αρέσει.’
Να θυμάσαι τον εαυτό σου παντού και παντα. Διδάσκοντας τους άλλους θα μάθεις ο ίδιος.
Δίκαιος μπορεί να είναι μονο εκείνος που ξέρει να βάλει τον εαυτό του στη θέση του άλλου.

Ο συνειδητός έρωτας προκαλεί την ίδια ανταπόκριση.
Ο συναισθηματικός έρωτας προκαλεί το αντίθετο.
Ο φυσικός έρωτας εξαρτάται από τον τύπο και την πολικότητα.

GURDJIEFF (Γεωργιος Γεωργιαδης)
--------------------------------------------------------------
ΣΤΑΥΡΟΣ:Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΣΤΟ ΣΥΜΠΑN
---------------------------------------------------------------

Ο ΑΙΒΑΝΧΩΦ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.

Ο Χριστιανισμός συνδύασε το σταυρό με το θάνατο του ΙΗΣΟΥ, όμως αυτό το σύμβολο υπήρχε πολύ πριν από Αυτόν. Τον συναντάμε στις πιο αρχαίες θρησκείες και τους πιο αρχαίους πολιτισμούς: στην Μεσοποταμία, στην Αίγυπτο στην Κίνα κ.τ.λ. Που γεννήθηκε αυτό το σύμβολο; Ποίος το επινόησε; Κανείς δεν το επινόησε, το σύμβολο αυτό υπάρχει μέσα στη Φύση. Παρατηρήστε μονάχα τις κινήσεις του νερού και της φωτιάς. Το νερό κυλάει, εξαπλώνεται, ακολουθεί την οριζόντια γραμμή. Ενώ η φωτιά υψώνεται, ανεβαίνει: παίρνει την κάθετη κατεύθυνση. Η φωτιά και το νερό (κάθετη και οριζόντια γραμμή), είναι η έκφραση των 2 αρχών, της αρσενικής και της θηλυκής, της θετικής και της αρνητικής, οι οποίες εργάζονται μαζί μέσα στο Σύμπαν, Για να καταλάβετε στ’ αλήθεια το σταυρό πρέπει να καταλάβετε την φύση και την εργασία των 2 αρχών που αντιπροσωπεύονται από την φωτιά και το νερό, διαφορετικά θα βάλετε το νερό μέσα στη φωτιά, (μιλώντας συμβολικά), και η φωτιά θα σβήσει… ή πάλι, θα βάλετε την φωτιά μέσα στο νερό κι' αυτό θα εξατμιστεί. Αν ξέρετε να υπολογίζετε σωστά την φύση αυτών των 2 στοιχείων, θα ενεργείτε σοφά: θα βάζετε το νερό μέσα σ’ ένα δοχείο και θ' ανάβετε την φωτιά από κάτω: η φωτιά θα διεγείρει και θα βράζει το νερό έτσι ώστε να πετυχαίνετε μια εκπληκτική ενέργεια χάρη στην οποία θα μπορείτε να ενεργοποιείτε μηχανές και να βάζετε σε κίνηση τον κόσμο ολόκληρο. Χάρη στον διαχωρισμό που βρίσκεται ανάμεσα τους, δεν θα αλληλοκαταστραφούν. Πρέπει να μάθουμε πως να κάνουμε να εργάζονται μαζί το αρσενικό και θηλυκό, το ενεργητικό και το παθητικό, ο πομπός και ο δέκτης, το πνεύμα και η ύλη, ο άντρας και η γυναικα, η νοηση και η καρδια, η σοφια και η αγαπη.
Ο σταυρός λοιπόν αντιπροσωπεύει τις 2 αρχές, την αρσενική και την θηλυκή, οι οποίες συναντιούνται για να εργαστούν μαζί μέσα στο σύμπαν. Αυτή όμως η εργασία γίνεται ξεκινώντας από ένα κέντρο: το σημείο τομής αυτών των 2 αξόνων του σταυρού. Αυτό το κέντρο ενώνει τις δυνάμεις, τις συγκρατεί συνδεμένες. Δίχως αυτό, όλα θα διασκορπίζονταν στον δίσκο μόλις θα άρχιζε ο σταυρός να γυρίζει. Γιατί ο σταυρός γυρίζει, και στην περιστροφή του οι άξονες του διαγράφουν έναν κύκλο, το σύμβολο του ήλιου. Ο σταυρός σε κίνηση είναι η Σβάστικα. Αυτή η κίνηση μπορεί να γίνεται προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Ο σταυρός που στρέφεται προς τα δεξιά, σημαίνει ότι βιδώνουμε, σφίγγουμε, εμποδίζουμε την εκδήλωση των ενεργειών, τις συγκρατούμε για να τις εξουσιάζουμε. Αυτό είναι το σύμβολο της πνευματικότητας η οποία φρενάρει την κίνηση των φυσικών δυνάμεων. Παράδειγμα, οι γιόγκι, οι οποίοι, συγκρατώντας το σώμα τους ακίνητο, "βιδώνουν" την κατώτερη φύση τους με σκοπό να εκδηλωθούν οι ενέργειες της ανώτερης και θεϊκής φύσης τους, επειδή δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει τον θεϊκό κόσμο παρά μόνο ελαττώνοντας την κινητικότητα και την δραστηριότητα του φυσικού σώματος. Στρέφοντας τώρα προς την άλλη μεριά, η Σβάστικα σημαίνει ότι ξεβιδώνουμε, ότι ξεσφίγγουμε τα φρένα για να βάλουμε σε λειτουργία φυσικές και ενστικτώδεις ενέργειες και ότι έτσι κλείνουμε το πέρασμα στις ύψιστες δυνάμεις του πνεύματος, αφηνόμαστε στην μηχανική, στη γήϊνη πλευρά, για να γίνουμε αποκλειστικά ισχυροί μέσα στην ύλη.
Όταν ζωγραφίζουμε ένα σταυρό ή όταν κάνουμε το σημείο του σταυρού, πρέπει να εννοούμε το ανθρώπινο ον σαν σύνθεση των 2 αρχών, της αρσενικής (πνεύυα ή νόηση) και της θηλυκής (ψυχή ή καρδιά). Η ένωση των 2 αυτών αρχών παράγει την κίνηση. Ναί, όταν ενώνουμε την σκέψη με το συναίσθημα γεννιέται η κίνηση ή η δράση. Η κίνηση του σταυρού διαγράφει έναν κύκλο, τον ήλιο. Και όσο περισσότερο έντονη είναι η κίνηση, τόσο φωτεινότερος γίνεται ο ήλιος. Ο ήλιος ενώνει τις 2 αρχές, είναι ο σταυρός σε κίνηση. Και όταν οι 2 άξονες του σταυρού, δηλαδή ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται, τι κάνουν; Ενώνουν το νερό και την φωτιά. Αν δεν ξέρουν πως να το κάνουν, σ' αυτό το σημείο, το νερό, δηλαδή η γυναίκα, θα εξατμιστει και η φωτια, δηλαδη ο ανδρας, θα σβησει. Επειδή η φωτιά και το νερό μπορούν να αλληλοκαταστραφοϋν, έχει συμπεράνει κανείς ότι είναι εχθροί. Φαινομενικά, αυτό είναι αλήθεια. Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν παύουν να πολεμούν οι μεν τους δε κι' αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι ονομάζουν αγάπη δεν είναι άλλο από ένα σφοδρό πόλεμο των φύλων. Αυτός ο πόλεμος υπάρχει επειδή δεν έχουν καταλάβει το σύμβολο του σταυρού ώστε να δημιουργούν μαζί την κίνηση: την ζωή.
Το ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αναζητούν οι μεν τους δε, σημαίνει ότι υπάρχει μια αιτία και πρέπει να τη βρούμε. Αυτή η αιτία είναι ότι είναι αντιπρόσωποι των 2 μεγάλων κοσμικών αρχών οι οποίες δημιουργούν τη ζωή. Για να δημιουργήσουν όμως αληθινά την ζωή αντί να καταστρέφουν ο ένας τον άλλο, πρέπει να συναντιούνται και να κάνουν ανταλλαγές μ' ένα νέο τρόπο. Σας το έχω πεί: δεν πρέπει να έρχονται κατευθείαν σε επαφή το νερό και η φωτιά. Το νερό πρέπει να χύνεται μέσα σ' ένα σκεύος και να μπαίνει επάνω από την φωτιά. Αυτός ο νόμος ισχύει για όλους τους ανθρώπους που συναντάτε. Από σας εξαρτάται το αν θα καταστρέψετε ο ένας τον άλλο ή το αν θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια δύναμη ευεργετική για ολόκληρο το σύμπαν. Μπορείτε να συναντάτε και ν' αγαπάτε τα όντα, με τη σκέψη σας όμως να μάθετε να τηρείτε μια ΑΠΟΣΤΑΣΗ. Η απόσταση είναι το σκεύος, η κατσαρόλα !

(Omraam Mikhael Aιvanhov)

Σημειωση: Ο Αιβανχωβ διευκρινιζει στις αυστηρά προφορικές διδασκαλίες του, ότι πρόθεση του δεν είναι να αντιταχτεί στους χριστιανους, αλλά να πλατυνει την κατανόηση τους. Οι ομιλίες του Αιβανχωβ κυκλοφορούν στην Ελληνκή γλώσσα από τις εκδόσεις PROSVETA.


-------------------------------------------
ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
--------------------------------------------

Νομίζω ότι μπορώ να πω με σιγουριά ότι κανείς δεν καταλαβαίνει κβαντική μηχανική.
- Ρίτσαρντ Φεϋνμαν -

Αυτοί που δεν παθαίνουν σοκ, όταν ακούν για πρώτη φορά σχετικά με την κβαντική θεωρία δεν είναι δυνατόν να την έχουν καταλάβει
- Νιλς Μπορ
(Βραβείο Νόμπελ 1922 για την δομή του Ατόμου)


Εδώ και τριάντα χρόνια ορισμένοι επιστήμονες έχουν συνειδητοποιήσει και δηλώσει με διάφορους τρόπους πως οι ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες - ειδικά αυτές της Ελλάδας και της Ινδίας.

Σήμερα κυκλοφορούν άφθονα βιβλία και, εντελώς πρόσφατα, δυο σημαντικά και συναρπαστικά κινηματογραφικά έργα πάνω στο θέμα με τους τίτλους ΤΙ ΣΤΟ ..... ΜΠΙΠ ΞΕΡΟΥΜΕ ? και ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. Και τα δυο έργα συνοδεύονται από βιβλία με τους ίδιους τίτλους. Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε και άλλους τίτλους που ασχολούνται με το θέμα. Επίσης προτείνω να παρακολουθήσετε τις εκπομπές ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ στην ΕΤ3, όπου οι καθηγητές αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών κ.κ Μ.Δανέζης και Στρ. Θεοδοσίου μας ενημερώνουν με ένα μοναδικό τρόπο για την πραγματικότητα, πίσω και κάτω από την επιφανειακή υλική πραγματικότητα, που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας.

Εδώ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις βασικές έννοιες της σύγχρονης φυσικής και πως συσχετίζονται με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες.

Ποιες είναι αυτές οι αλήθειες;

1. Ύλη και ενέργεια εναλλάσσονται. Η ύλη μπορεί να γίνει ενέργεια και η ενέργεια μπορεί να γίνει ύλη σύμφωνα με την φόρμουλα του Αϊνστάιν Ε=mc2, όπως στην πυρηνική ενέργεια και στην ατομική βόμβα.

Δηλαδή το περιοδικό που κρατάτε στο χέρι σας είναι μια λεπτή μορφή ενέργειας που έχει πάρει την μορφή της ύλης που κρατάτε. Το σώμα σας είναι η ίδια ενέργεια που έχει πάρει την μορφή του σώματος σας. Όλη η ύλη είναι και ενέργεια. Η δομή του κάθε ατόμου ή μορίου είναι, τελικά, ενέργεια.

2. Σωματίδια μπορούν να φαίνονται σαν ύλη ή / και σαν κύματα. Μπορεί κάτι να συμπεριφέρεται τώρα σαν σωματίδιο και μετά σαν κύμα απλωμένο μέσα στο χώρο. Όταν παρατηρούμε φωτόνια και ηλεκτρόνια αλλάζουν συμπεριφορά. Μια στιγμή είναι σαν ύλη και μετά από λίγο είναι σαν απλωμένα κύματα ενέργειας.

3. Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο. Η αρχή του Χαϊζενμπεργκ είναι ότι δεν μπορούμε να ορίσουμε ταυτόχρονα τη θέση και την ταχύτητα ενός σωματιδίου. Μπορεί να μετρήσουμε είτε το ένα είτε το άλλο. Ο Γ. Βίγκνερ θεωρεί ότι όταν παρατηρούμε ένα σωματίδιο επιδρούμε στην συμπεριφορά του.

Δεν μπορούμε να παρατηρούμε κάτι ή κάποιον χωρίς να επιδρούμε σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι σαν παρατηρητές έχουμε μια αλληλοεπίδραση σε όλα που υπάρχουν γύρω μας. Μπορούμε να κάνουμε μια ψυχολογική παρομοίωση εδώ, λέγοντας ότι οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα οι προσδοκίες και οι προκαταλήψεις μας έχουν μεγάλη επίδραση στους γύρω μας. (Δεν θα συμφωνήσουν όλοι οι επιστήμονες με αυτό.) Μπορούμε να φανταστούμε τους άλλους σαν κύματα πιθανοτήτων που μπορούνε να συμπεριφέρονται με διάφορους τρόπους και ότι ο καθένας, ανάλογα με δικά του συναισθήματα και προκαταλήψεις, έλκει από αυτά τα άτομα διαφορετικές συμπεριφορές.

Με άλλα λόγια, αν εγώ περιμένω απόρριψη, επιθετικότητα ή αδιαφορία από τους άλλους, σαν παρατηρητής θα έλκω ακριβώς αυτά και επίσης θα τα «βλέπω» ακόμα και όταν δεν υπάρχουν. Θα προβάλω επάνω στους άλλους και τη ζωή αυτά που περιμένω και αυτά που αντιστοιχούν στους φόβους και στις προσκολλήσεις μου.

Έτσι θα μπορούσε κάνεις να συμπεραίνει ότι σύμφωνα με την Κβαντική φυσική έχουμε πολύ περισσότερη αλληλοεπίδραση με το περιβάλλον μας σε σύγκριση με την Νευτώνεια φυσική όπου η «πραγματικότητα» ήταν έξω από μας και αυτά που γίνονταν ήταν πάντα ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε εμείς και πως νιώθουμε. Στην Κβαντική αντίληψη ο παρατηρητής δεν είναι ποτέ ανεξάρτητος από αυτά που παρατηρεί.

4. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν πυκνή και αδιαπέραστη ύλη είναι στην πραγματικότητα κενό - μεγάλα πεδία (σύννεφα) ηλεκτρονίων με ελάχιστη ύλη ή συμπαγή ενέργεια στο κέντρο. Ζούμε σε ένα σύμπαν δημιουργημένο από «αντικείμενα» που είναι στην πραγματικότητα 99% κενό.

Τελικά η ύλη όπως την γνωρίζουμε είναι μια κατασκευή των ανθρωπίνων αισθήσεων. Παρόλο που είναι 99.99 κενή, συμφωνούμε όλοι υποσυνείδητα να είναι «στερεή» και μπορούμε να στηριχτούμε πάνω της, δεν μπορούμε να περάσουμε μέσα από αυτή, ούτε να δούμε μέσα από αυτή (εκτός από διαφανή ύλη - όπως ένα τζάμι). Η αλήθεια ότι η ύλη είναι άδεια και τελικά μια ομαδική συνδημιουργία της ανθρώπινης συνειδητότητας, επαναλαμβάνεται συνεχεία στο έργο «Τι στο.... Μπίιιπ Ξέρουμε» και επίσης στις εκπομπές «Το Σύμπαν που Αγάπησα.».

Φαίνεται ότι σαν ψυχές στην εξέλιξη έχουμε συμφωνήσει να δημιουργήσουμε αυτή την υλική τρισδιάστατη παγματικότητα που είναι απλώς μια από πολλές πιθανές διαμορφώσεις της οικουμενικής ενέργειας ή της απεριόριστης άμορφης ενέργειας του κενού. Έχουμε συμφωνήσει σε αυτό το πείραμα, δηλ. στην υλοποίηση, μάθηση και εξέλιξη και συμφωνούμε να βιώσουμε την «ύλη» μας σαν στέρεη παρόλο που είναι 99.99 % κενή. Σε άλλα μέρη του σύμπαντος τα άτομα είναι λιγότερα κενά - όπως κοντά σε μια μαύρη τρύπα όπου υπολογίζουν ότι ένα κυβικό εκατοστό ύλης θα ζυγίσει 10.000.000.000 κιλά

Έτσι ο ανθρώπινος νους δημιουργεί την ψευδαίσθηση της στέρεης ύλης και των ξεχωριστών αντικείμενων με το σκοπό να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για την εξέλιξη μέσα από τις ψευδαισθήσεις αυτές.5. Έχει παρατηρηθεί ότι ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί από το κενό και να ξαναχαθεί εκεί. Είναι εκεί και μετά δεν είναι εκεί, και μετά πάλι είναι εκεί. Φαίνεται ότι το κενό και η ύλη είναι ένα και το αυτό.

Η ύλη τελικά είναι απλώς ενέργεια που έχει δεχτεί πληροφορίες που την διαμορφώνουν σε υλικά σωματίδια που μπορούν επίσης να γυρίσουν στην αρχική τους κατάσταση μέσα στο «κενό» που είναι γεμάτο με σχεδόν απεριόριστη άμορφη ενέργεια. Ο Σεθ, ένα πνεύμα, που μίλησε μέσα από το σώμα της Jane Roberts στην Αμερική, δηλώνει ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας δίνουν μορφή σε μια άμορφη ενέργεια κάνοντας την να γίνεται το σώμα μας και ακόμα (ομαδικά) τα αντικείμενα και το περιβάλλον γύρω μας.

Σύμφωνα με το φυσικό Fritzjof Capra στο βιβλίο του Tο Ταό της Φυσικής, «Aυτά τα δυναμικά σχέδια από ενεργειακές δέσμες σχηματίζουν τις σταθερές, πυρηνικές, ατομικές και μοριακές δομές που συγκροτούν την ύλη και της δίνουν τη μακροσκοπική στέρεη όψη της, κάνοντάς μας έτσι να πιστεύουμε πως είναι φτιαγμένη από κάποια υλική ουσία. Στο μακροσκοπικό επίπεδο αυτή η ένδειξη ουσίας είναι μία χρήσιμη προσέγγιση, αλλά στο ατομικό επίπεδο δεν έχει πια νόημα. Tα άτομα αποτελούνται από σωμάτια κι αυτά τα σωμάτια δεν είναι φτιαγμένα από κάποια υλική ουσία. Όταν τα παρατηρούμε, δε βλέπουμε ποτέ ουσία. Αυτό που παρατηρούμε είναι δυναμικοί διασχηματισμοί, που αλλάζουν ο ένας μέσα στον άλλον - ένας συνεχής χορός ενέργειας».

6. Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί συγχρόνως σε πάνω από μία θέση. Σ’ ένα πείραμα ένα σωματίδιο εμφανίστηκε σε 3000 μέρη συγχρόνως.

Εδώ σηκώνουμε τα χέρια μας ψηλά. Πως να εξηγήσουμε το γεγονός ότι οι επιστήμονες φωτογραφίζουν ένα σωματίδιο που φαίνεται να είναι σε πολλά μέρη συγχρόνως; Η μονή λύση είναι να αλλάξουμε την αντίληψη μας για το τι είναι ύλη και τι είναι χώρος και χρόνος. Τα αποτελέσματα αυτά - που δεν τα αμφισβητεί κανένας επιστήμονας - ίσως να εξηγούνται, εγκαταλείποντας τα στενά όρια που έχουμε για το χώρο και το χρόνο.

Οι καθηγητές κ. Δανέζης και Θεοδοσίου, αστροφυσικοί του Πανεπιστήμιου Αθηνών, δεν διστάζουν να δηλώσουν επανειλημμένα ότι στην αλήθεια ο χρόνος και χώρος όπως τα βιώνουμε δεν υπάρχουν - είναι ψευδαισθήσεις του ανθρώπινου νου και των ανθρώπινων αισθήσεων. Ίσως εδώ βρίσκεται το κλειδί και η απάντηση στο φαινόμενο ότι ένα σωματίδιο φαίνεται σε πολλά μέρη συγχρόνως.

7. Εμπλοκή - μη τοπική επίδραση, κατά την οποία ένα σωματίδιο μπορεί να έχει μία εμπλοκή με ένα άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να επιδρούμε στο σωματίδιο αυτό, όταν επηρεάζουμε ένα άλλο σωματίδιο που είναι μακριά από αυτό, αλλά με το οποίο βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε αόρατη σύνδεση, όχι φυσική .

Πάλι δεν καταλαβαίνουμε το μηχανισμό της άμεσης αλληλοεπίδρασης μεταξύ σωματιδίων που είναι μακριά το ένα από το άλλο. Φαίνεται ότι πάλι υπάρχει ανάγκη να αναθεωρήσουμε τα στεγανά του χώρου και χρόνου - επειδή πιθανές εξηγήσεις θα ήταν ότι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ των σωματιδίων αυτών - παρόλο που φαίνεται να είναι μακριά το ένα από το άλλο. Αν στην αλήθεια δεν υπάρχει χώρος, τότε είναι φυσικό ότι το ένα επηρεάζεται από το άλλο.

Τέτοια φαινόμενα όμως συμβαίνουν συχνά σε ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο. Ανθρωποι με «εμπλοκή», όπως δίδυμα αδέλφια, γονείς και παιδιά, σύντροφοι, μπορεί να βιώνουν αυτό που συμβαίνει στον άλλον παρόλο που ο αλλος είναι χιλιόμετρα μακριά.

8. Κβαντικά άλματα. Τα ηλεκτρόνια μπορούν να αλλάζουν θέση, στιγμιαία. Ξαφνικά εμφανίζονται σε μια άλλη τροχιά με ανώτερη ή χαμηλότερη ενέργεια ή απόσταση από τον πυρήνα.

Η κβαντική αλλαγή έχει γίνει σύνθημα της εποχής μας. Χρησιμοποιείται για να εννοεί μια αλλαγή που δεν παίρνει χρόνο αλλά που γίνεται άμεσα, στιγμιαία, ακαριαία. Υπάρχουν και νέες εναλλακτικές θεραπείες που βασίζονται στην δυνατότητα της άμεσης - χωρίς χρόνο και διαδικασία - αλλαγής ή θεραπείας.

9. Time Reversal Symmetry - Υπάρχει μια αντίληψη στην Κβαντική μηχανική που λέει ότι πρέπει να υπάρχει αντίστροφη συμμετρία σε όλες τις διαδικασίες του χρόνου, σε κάθε τι που συμβαίνει. Έτσι θεωρητικά δεν υπάρχει λόγος ο χρόνος να μην πάει προς τα πίσω, όπως πάει προς τα εμπρός. Επίσης ότι θα μπορούσαμε να έχουμε γνώση του μέλλοντος όπως έχουμε για το παρελθόν. Μια άλλη πιθανή λογική της ιδέας αυτής είναι ότι το μέλλον μπορεί να είναι αυτό που διαμορφώνει το παρόν, όπως το διαμορφώνει το παρελθόν. Με την ιδέα αυτή, αυτό που μια μέρα θα γινόμαστε (με την αντίληψη του χρόνου που έχουμε τώρα) μπορεί να είναι η αίτια αυτού που είμαστε τώρα, όπως είναι και αυτό που ήμασταν κάποτε. Ο νόμος αυτός αλλάζει εντελώς την αντίληψη μας για τα αίτια και τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στο νου μας το παρελθόν ήταν πάντα η αιτία του παρόντος.

Με το νέο αυτό τρόπο σκέψης, θα μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν αλλάζοντας το παρόν. Και βέβαια αλλάζουμε το μέλλον αλλάζοντας το παρόν και το παρελθόν. Είστε αρκετά μπερδεμένοι ακόμα; Σήμερα τέτοιες σκέψεις είναι τροφή για πολλά έργα επιστημονικής φαντασίας - αλλά που ίσως δεν είναι τελικά φαντασία.

10. Κβαντικά πεδία πιθανοτήτων, όπου υπάρχει μια «εσωτερική» αόρατη τάξη, σύμφωνα με τον Ντέϊβιντ Μπόμ, (μαθητή του Αϊνστάιν) όπου όλα τα σωματίδια και κύματα του σύμπαντος αλληλοαγγίζονται και αλληλοεπιδρούν ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου. Τίποτα δεν είναι ξεχωριστό. Υπάρχει μόνο ένα αδιαφοροποίητο πεδίο από ανεκδήλωτες, ακόμη, πιθανότητες.

Μερικοί αντιλαμβάνονται το πεδίο αυτό σαν την πρωταρχική συνειδητότητα. Αυτό το πεδίο εκδηλώνεται σαν εξωτερική ορατή τάξη ή κόσμος όντων, αντικείμενων και γεγονότων μόλις αρχίσουμε να το παρατηρούμε και, στην πραγματικότητα, να το δημιουργούμε με την παρατήρηση μας, μέσω των υποσυνείδητων πεποιθήσεων.

11. Σ’ αυτό το επίπεδο της ύπαρξης, που ονομάζεται εσωτερική τάξη, κβαντικό πεδίο ή πρωταρχική συνειδητότητα
α) Όλα τα σωματίδια και κύματα αλληλοσυνδέονται ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου
β) Δεν υπάρχει χώρος, επειδή ένα σωματίδιο μπορεί να βρίσκεται σε πάνω από ένα σημείο συγχρόνως και επηρεάζεται από τις επιρροές που δέχεται ένα άλλο σωματίδιο με το οποίο δεν είναι φανερά συνδεδεμένο.
γ) Δεν υπάρχει χρόνος, επειδή δεν χρειάζεται χρόνος για ένα σωματίδιο προκειμένου να εμφανιστεί σε άλλη θέση και μπορεί να εμφανιστεί σε πάνω από μία θέση συγχρόνως.
δ) Ένα αποτέλεσμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από μια τοπική αιτία, εφόσον όλα είναι συνδεδεμένα μέσα σε ένα ενιαίο χώρο και χρόνο και συνεπώς κάθε τι επιδρά πάνω σε κάθε τι και όλα επηρεάζονται από κάθε τι- μέσα στον ενιαίο χώρο και χρόνο.
ε) Δεν υπάρχουν ξεχωριστά όντα, αντικείμενα, γεγονότα ή καταστάσεις. Όλα αυτά αντιστοιχούν στον συγκεκριμένο παρατηρητή του οποίου γίνονται αντικείμενα παρατήρησης.


12. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, το αντικείμενο της παρατήρησης ξεπηδάει από το κβαντικό πεδίο παίρνοντας συγκεκριμένη μορφή και μετρήσιμη υπόσταση μόνο όταν ο παρατηρητής το παρατηρήσει.

Μπορούνε να παρομοιάσουμε το κβαντικό πεδίο, σημείο μηδέν ή οικουμενική συνειδητότητα με το αγνό άσπρο φως της τηλεόρασης πριν να μορφοποιηθεί από εντολές ή πληροφορίες από κάποιο σταθμό. Όταν δέχεται πληροφορίες, μορφοποιείται - αλλά η αληθινή φύση του στην οποία γυρίζει ξανά και ξανά είναι το λευκό αγνό φως. Όλες οι εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη αποτελούνται από το ένα φως. Αν υπάρχει μια σκηνή με αγάπη, έρωτα, βία, κωμωδία ή σύγκρουση, όλοι και όλα, και οι αλληλοεπιδράσεις μεταξύ τους που εμφανίζονται στην οθόνη, αποτελούνται από το ένα αγνό αρχικό φως.

Με την ίδια έννοια, φαίνεται ότι όλη η ύλη γύρω μας - ανθρώποι, ζώα, φυτά, περιβάλλον και αντικείμενα είναι προσωρινές εκφράσεις της μιας οικουμενικής συνειδητότητας ή του ενός κβαντικού πεδίου ή υπονοούμενη τάξη του Ντέϊβιντ Μπόμ.

Σε αυτό το πεδίο όλα είναι ένα. Μερικοί φυσικοί συμφωνούν ότι είναι η συλλογική συνειδητότητα των όντων που διαμορφώνει την αγνή οικουμενική συνειδητότητα στις μορφές που προσωρινά παίρνει και μέσω των οποίων μορφών εκδηλώνεται.

Με άλλα λόγια, αν όντως ο παρατηρητής κάνει το πεδίο πιθανοτήτων να πραγματοποιείται σαν μια μόνο πραγματικότητα στην δική μας υλική υπόσταση, τότε είναι μάλλον οι συγκεκριμένες πεποιθήσεις, συναισθήματα, προσδοκίες και προκαταλήψεις μας που συντονίζονται με, ή έλκουν από, ή διαμορφώνουν το πεδίο πιθανοτήτων, ώστε να γίνει η δική μας συγκεκριμένη προσωπική και ομαδική πραγματικότητα.


Αν είναι αλήθεια αυτό, (και εγώ το πιστεύω), εμείς τελικά δημιουργούμε την πραγματικότητα μας κυριολεκτικά με τις πεποιθήσεις, συναισθήματα προκαταλήψεις και στάση ζωής. Επίσης έλκουμε καταστάσεις που ευνοούν τα μαθήματα και την εξέλιξη μας. Παρόλο που αυτές οι καταστάσεις μας δίνουν την ευκαιρία της εξέλιξης και την απελευθέρωση και από την άγνοια και τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια πολύ πιο όμορφη πραγματικότητα για μας και τους άλλους, συχνά δεν τα βλέπουμε έτσι και σαν προσωπικότητες νιώθουμε φόβο, αδικία και θυμό για τις ευκαιρίες αυτές. Αυτό που θέλει η ψυχή για την εξέλιξη της δεν αρέσει πάντα στην προσωπικότητα που έχει άγνοια της αληθινής μας φύσης και φοβάται την αλλαγή.


Τι σημαίνουν όλα αυτά στην ψυχολογική και πνευματική μας ζωή.

Χρειάζεται να αλλάξουμε τις κοινά αποδεκτές πεποιθήσεις και παγιωμένες αντιλήψεις (σκεπτομορφές) σχετικά με την φύση της πραγματικότητας από την φυσική του Νεύτωνα, που όντα και πράγματα είναι ξεχωριστά, χωρίς έλεγχο στις δυνάμεις που τα κυβερνάνε, στην νέα κβαντική αντίληψη της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία όλοι προερχόμαστε από μία πηγή και είμαστε οι πραγματικοί δημιουργοί της πραγματικότητας μας.Η Κβαντική φυσική δεν ακυρώνει τους νόμους του Νεύτωνα σε σχέση με τα αντικείμενα και τα γεγονότα, απλώς εξηγεί ότι οι νόμοι αυτοί δεν ισχύουν στο υποατομικό επίπεδο της δημιουργίας, από το οποίο όλα τα αντικείμενα, όντα και γεγονότα αποτελούνται.

1. Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι και ορισμένοι επιστήμονες ταυτίζουν το κβαντικό πεδίο με το πεδίο της πρωταρχικής συνειδητότητας, που περιέχει όλες τις πιθανότητες από τις οποίες όλα εκδηλώνονται. Είμαστε όλοι εκφράσεις μιας οικουμενικής συνειδητότητας. Αυτό σημαίνει ότι και τα παιδιά σας, ο σύντροφος, οι γονείς, οι φίλοι και οι συνεργάτες, και ακόμα οι Τούρκοι, Αλβανοί, Αμερικάνοι, Αφρικανοί, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Βουδιστές, Μαύροι, Λευκοί, Κίτρινοι, φτωχοί και πλούσιοι και ακόμα αυτοί που δεν μας αρέσουν και όλα τα άλλα όντα που μοιράζονται τον πλανήτη ή και το σύμπαν μαζί μας είναι εκφράσεις αυτής της οικουμενικής συνειδητότητας.

2. Το σώμα και ο νους μας είναι οι πιο περιορισμένες όψεις της πραγματικότητας μας. Στο βαθύτερο επίπεδο του εαυτού μας είμαστε ενέργεια - κενό - συνειδητότητα.

3. Οι προγραμματισμοί, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας, μας αναγκάζουν να διαμορφώσουμε την προσωπική, υποκειμενική και μοναδική έκφανση του κβαντικού πεδίου - πρωταρχικής συνειδητότητας, που εμείς ονομάζουμε «σώμα», «ζωή» και «πραγματικότητα» μας.

4. Βασικά αντιλαμβανόμαστε και δημιουργούμε μια πραγματικότητα, που βασίζεται στις εμπειρίες, στους προγραμματισμούς, στις πεποιθήσεις, στα συναισθήματα και στις προσδοκίες μας. Είμαστε θύματα του παρελθόντος μας. Αφήνουμε τις εμπειρίες και συμπεράσματα του παρελθόντος μας να περιορίζουν την αντίληψη τις πεποιθήσεις και την πραγματικότητα του παρόντος.

5. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πιο ευτυχισμένη, πιο αρμονική πραγματικότητα αν αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή.6. Επιδρούμε στους άλλους και στον κόσμο γύρω μας θετικά και αρνητικά με τους τρόπους που σκεφτόμαστε, νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε. Η άνθρωποι και η ζωή γενικά είναι ένα καθρέφτισμα που καθρεφτίζει σε μας τον τρόπο που σκεφτόμαστε - και ειδικά αυτά που φοβόμαστε, απορρίπτουμε, μισούμε και γενικά δεν αγαπάμε. Καθρεφτίζει επίσης αυτά που αγαπάμε και αυτά που θέλουμε.

7. Ο παρατηρητής, το παρατηρούμενο, η διαδικασία της παρατήρησης είναι όλα ένα και έχουν την πηγή τους στο κβαντικό πεδίο / ανεκδήλωτη συνειδητότητα. Εμείς και αυτό που βλέπουμε και ακόμα η διαδικασία να βλέπουμε, είναι όλα τελικά ένα - εκφράσεις μιας συνειδητότητας.


**********************

Είναι τρελό να κάνεις διαρκώς τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα
(Άλμπερτ Αϊνστάιν)

Ψάχνω για ανθρώπους που έχουν μιαν απεριόριστη ικανότητα να μην ξέρουν τι δεν μπορεί να γίνει(Χένρυ Φορντ)

Είμαστε αιώνια συνειδητότητα εδώ για να δημιουργήσουμε και να ζούμε διαφορετικά(αστροναύτης Έντγκαρ Μίτσελ)


**********************
Μία άσκηση στο να αντιλαμβανόμαστε κάτι στο φως της κβαντικής φυσικής

Επιλέξτε "κάτι" από την ζωή σας που θα θέλατε να αντιληφθείτε στο φως της κβαντικής φυσικής. Μπορεί να είναι αντικείμενο, άνθρωπος ή κατάσταση. Ή μπορεί να είναι ένα συναίσθημα, μια σκεπτομορφή, μια πεποίθηση, επιθυμία, ανάγκη, στόχος, ιδέα, φόβος ή σύγκρουση με τον εαυτό σας ή με άλλους. Μπορεί να είναι το δικό σας σώμα ή ο νους, ή ακόμα ο παρατηρητής του δικού σας σώματος ή νου.Ίσως να επιλέξετε κάτι που θα θέλατε να αντιληφθείτε και να πλησιάσετε με έναν πιο θετικό τρόπο, λιγότερο φόβο, προσκόλληση ή ένταση.

1. Επιλέξτε αυτό στο οποίο θα εστιαστείτε

2. Δεχτείτε το όπως είναι

3. Ενωθείτε με αυτό και βιώστε το όπως είναι, με όλους τους περιορισμούς, συναισθήματα θετικά και αρνητικά και τυχόν αξιολογικές σας κρίσεις.

4. Συνειδητοποιείστε ότι σαν παρατηρητής δημιουργείτε τώρα αυτό που παρατηρείτε.


5. Αντιληφθείτε το σαν δική σας δημιουργία.

6. Συνειδητοποιείστε ότι είναι στην πραγματικότητα μια
προσωρινή εκδήλωση του απεριόριστου κβαντικού πεδίου που γίνεται μέσα από τη δική σας παρατήρηση και την συμμετοχή σ’ αυτό. (Μια συμμετοχή είναι ότι το φοβόσαστε, ή το απορρίπτετε ή το αφήνετε να σας κάνει να νιώθετε αρνητικά)

7. Είναι μια «κατασκευή» του νου σας - κάτι με το οποίο συντονίζεστε - όπως συντονίζεστε με ένα σταθμό στην τηλεόραση.

8. Τώρα, αντιληφθείτε το σαν μια προσωρινή εκδήλωση ενέργειας

9. Βιώστε το σαν ενέργεια, χωρίς κρίση, δεχτείτε το όπως είναι - σαν ενέργεια

10.Μεταφερετε την επιγνωση σας στον κενό χώρο μέσα στον οποίο υπάρχει. Τον κενό χώρο γύρω του, πίσω του και μέσα του. Τον κενό χώρο μέσα στον οποίο περιέχεται και που περιέχει

11. Επιτρέψτε του να ενωθεί με το χώρο μέσα και γύρω του που είναι στην πραγματικότητα η πηγή της ύπαρξης του

12. Συνειδητοποιείστε ότι αυτό και ο κενός χώρος είναι ένα και το αυτό.

13. Βιώστε τον εαυτό σας σαν ενέργεια


14. Βιώστε τον εαυτό σας σαν συνειδητότητα


15. Βιώστε την ενοποίηση σας, σαν ενέργεια και σαν συνειδητότητα, με αυτό που παρατηρήσατεκαι με όλα όσα υφίστανται.


16. Παρατηρήστε τον εαυτό σας κάνοντας όλα αυτά. Ποιος τα κάνει όλα αυτά;;;


17. Κοιτάξτε προς τα μέσα για να παρατηρήσετε τον παρατηρητή.


18. Παρατηρήστε τον παρατηρητή του παρατηρητή.


*********************
Βιβλία για παραπέρα έρευνα

Από τη Φυσική στην Μεταφυσική (Νίκος Ταμπάκης)
Ταό και Φυσική (Φριτς Καπρα)
Κβαντική Συνειδητότητα (Στέφεν Γουολίνσκυ)
Υπερφύση - Mετά την Υπερφύση (Λαϊαλ Γουάτσον)Πνευματική Νοημοσύνη, (Ιαν Μαρσαλ)
Οι χορευτές δάσκαλοι του Γου Λί (Γκάρυ Ζούκαβ)
Τα επτά πειράματα (Ρούπερτ Σέλντρεϊκ)
Οικουμενική Φιλοσοφία (Ρόμπερτ Νατζέμυ)
Ο μυστικός κύκλος της Ζωής (Ρόμπερτ Νατζέμυ)
Μόρια των συναισθημάτων (Κάντις Περτ)
Τι στο.... μπίιιπ ξέρουμε (Βιβλίο και Ταινία)
Τα Ηeart Math books (http://www.heartmath.com/)

Υπάρχει επίσης ένα ντοσιέ που λέγεται Κβαντική Φιλοσοφία και Κβαντική Ψυχολογία με 14 μαθήματα σε DVD πάνω στις έννοιες αυτές με διαφάνειες προβολή έργων και επίσης τεχνικές που μας βοηθάνε να βιώσουμε

Να είστε πάντα καλά
http://www.HolisticHarmony.com/greek
Tου Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ