Στις 3 Αυγούστου, η Ντάνα Ροραμπάκερ, μέλος του Κογκρέσου και βαθμοφόρος στην υποεπιτροπή εξωτερικών υποθέσεων σε θέματα διεθνών οργανισμών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιτήρησης του Οίκου των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, εισήγαγε ένα ψήφισμα του Οίκου που αφορά το μποϊκοτάρισμα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο.
Εξήγησε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβολίζουν τα ευγενέστερα στοιχεία της ανθρωπότητας και ότι το κινεζικό καθεστώς αντιπροσωπεύει το αντίθετο. Ο Ολυμπιακός δαυλός θα έπρεπε να είναι φάρος φωτός που φωτίζει τις ανώτερες επιθυμίες της ανθρωπότητας στον κόσμο και αποτελεί παρωδία να φιλοξενείται αυτός ο δαυλός από ένα καθεστώς που είναι ο χειρότερος καταχραστής των παγκοσμίων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στις 28 Μαρτίου του 2007, η ηθοποιός Μία Φάροου, πρέσβειρα καλής θελήσεως του Παιδικού Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών, επέστησε την παγκόσμια προσοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όταν αυτή και ο γιός της Ρόναν έγραψαν ένα άρθρο για το περιοδικό Γουώλ Στρητ [1]. Με το άρθρο της, η Φάροου ξεκίνησε μια εκστρατεία χαρακτηρίζοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 «Ολυμπιακούς Αγώνες Γενοκτονίας.» Η ειλικρίνεια της έδωσε φωνή στην παγκόσμια σοκαρισμένη αφύπνιση απέναντι στις ωμότητες της κομμουνιστικής Κίνας, στη πλήρη αμέλεια της για τις ανθρώπινες αξίες και στις αυστηρές παραβιάσεις της σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Όχι μόνο η Κίνα χρηματοδοτεί τη γενοκτονία στο Νταρφούρ [2] εδώ και πάνω από οκτώ χρόνια αλλά και έχει επιδιώξει να εξαλείψει το Φάλουν Γκονγκ, το οποίο το 1999 είχε κατ' εκτίμηση 70 εκατομμύρια ασκούμενους στην Κίνα - επιπλέον έχει κακομεταχειριστεί ακτιβιστές δημοκρατίας, δικηγόρους, υπερασπιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων, θρησκευτικούς ηγέτες, δημοσιογράφους, εργατικούς συνδικαλιστές, Θιβετιανούς Βουδιστές, «ανεπίσημα» μέλη εκκλησιών και πολιτικούς διαφωνούντες.
Το 2004, ο Άσμα Τζαχανγκίρ ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για εξωδικαστικές, συνοπτικές ή αυθαίρετες εκτελέσεις δήλωσε: «Ο Ειδικός Εισηγητής εξακολουθεί να ανησυχεί από τους θανάτους προφυλακισμένων στην Κίνα. Εκθέσεις περιγράφουν σκηνές βασανιστηρίων στις οποίες οι κρατούμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι υποστηρικτές του κινήματος του Φάλουν Γκονγκ, πεθαίνουν ως αποτέλεσμα της άσχημης κακομεταχείρισης, εγκατάλειψης ή της ιατρικής παραμέλησης. Η σκληρότητα και η βιαιότητα αυτών των καταγγελθέντων πράξεων βασανιστηρίων είναι πέρα από κάθε περιγραφή.»
Αφότου ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα βασανιστηρίων, ο Μάνφρεντ Νόγουακ, ολοκλήρωσε την αποστολή εξεταστικής έρευνας του στην Κίνα εξέδωσε δελτίο τύπου στις 2 Δεκεμβρίου του 2005, στο οποίο απαριθμεί μερικές από τις καταγγελθείσες μεθόδους βασανιστηρίων που το κομμουνιστικό καθεστώς χρησιμοποιεί στα θύματά του. Αν και πολυάριθμα για να αναφερθούν όλα, τα πιο αποτροπιαστικά περιλαμβάνουν την ηλεκτροπληξία, πρόκληση εγκαυμάτων με αναμμένα τσιγάρα, ξυλοκόπημα από τους φρουρούς, βύθιση σε λάκκους με νερά υπονόμων, έκθεση στη θερμότητα ή το κρύο και στέρηση του ύπνου, της τροφής ή του νερού.
Τον Μάρτιο του 2006,ο Νόγουακ ανέφερε ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αποτελούσαν το 66 τοις εκατό των θυμάτων καταγγελθέντων βασανιστηρίων ανθρώπων που βρίσκονταν υπό την επιτήρηση της κινεζικής κυβέρνησης.
Επειδή ήταν ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ, η κ. Γουέι Φενγκτζού βασανίστηκε σχεδόν μέχρι θανάτου στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Χέιζουίζι. Ανίκανη να αναρρώσει, πέθανε στις 11 Ιουλίου, 2007.
Όταν ο Γουέν Τζανγκ Σιάοχονγκ 29 ετών, πέθανε μετά από τα συνεχή βασανιστήρια, ζύγιζε μόνο 70 λίβρες.
Το ΚΚΚ είναι επίσης γνωστό ότι υποβάλλει τα θύματά του σε υποχρεωτική πλύση εγκεφάλου, σε βιασμό ενώ βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση, και σε αφαίρεση των οργάνων τους κατά παραγγελία, με συνέπεια τους θανάτους τους, έτσι ώστε τα όργανά τους να μπορούν να είναι απολύτως φρέσκα για τις μεταμοσχεύσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν τεράστια κέρδη.
Στις 20 Μαρτίου του 2007, σε μια πιο εκτεταμένη έκθεση ο Νόγουακ επιβεβαίωσε τις καταγγελθείσες κατηγορίες για την αφαίρεση οργάνων από τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, δηλώνοντας: «Η αφαίρεση οργάνων έχει επιβληθεί σε έναν μεγάλο αριθμό απρόθυμων ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ σε διάφορες περιοχές με στόχο να υπάρχουν διαθέσιμα όργανα για εγχειρίσεις μεταμόσχευσης.»
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η Κίνα έχει φυλακισμένους συνεχώς χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους χωρίς κατηγορία ή δίκη και είναι υπεύθυνη για πάνω από 80 τοις εκατό όλων των εκτελέσεων που έχουν τεκμηριωθεί στον κόσμο.
Όλες αυτές οι εκθέσεις αποκορυφώθηκαν στις 3 Αυγούστου του 2007, όταν η Ροραμπάκερ, μέλος του Κογκρέσου, εισήγαγε το ψήφισμα 610 (3), που ονομάστηκε έτσι σε αντιστοιχία με το "γραφείο 610" στην Κίνα που αποτελεί μια επιπρόσθετη εκτός συντάγματος κρατική υπηρεσία ιδρυμένη από τον πρώην ηγέτη Τζανγκ Ζεμίν. Ιδρύθηκε με μοναδικό στόχο την εκδίωξη του Φάλουν Γκονγκ και έχει την απόλυτη δύναμη πάνω από όλα τα επίπεδα του Κομμουνιστικού Κόμματος και όλα τα πολιτικά και δικαστικά συστήματα.
Το ψήφισμα 610 της Ροραμπάκερ εκφράζει «την πεποίθηση του Οίκου των Αντιπροσώπων ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να μποϊκοτάρει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2008 εκτός κι αν η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σταματήσει τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων ενάντια στους πολίτες της και σταματήσει να υποστηρίζει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κυβερνήσεων του Σουδάν, της Βιρμανίας, και της βόρειας Κορέας ενάντια στους πολίτες τους.»
Η Ροραμπάκερ δηλώνει: «Το 1936, η ναζιστική Γερμανία φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνοντας στον Χίτλερ ένα παγκόσμιο βήμα για να επιδείξει τη φασιστική προπαγάνδα του. Ήταν λάθος να υποστηριχθεί η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων σε εκείνον τον τόπο τότε και είναι λάθος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν αυτό το γεμάτο γόητρο γεγονός διοργανωμένο σε ένα αντίστοιχα φασιστικό καθεστώς το 2008."
Η κομμουνιστική Κίνα έχασε την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 λόγω των φρικιαστικών παραβιάσεων της στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αναγνωρίζοντας αυτή την ανησυχία, το κινεζικό καθεστώς υποσχέθηκε ρητά να βελτιώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα [4] προκειμένου να κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Το μεταγενέστερο αρχείο διαψεύδει την κενή υπόσχεσή του. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί αλλά έχουν επιδεινωθεί οικτρά.
Η Κίνα υιοθέτησε το «Ένας κόσμος, ένα όνειρο» ως σύνθημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
Ονειρευόμαστε πραγματικά έναν κόσμο στον οποίο η ελευθερία και η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κίνα συνυπάρχουν;
Σας παροτρύνουμε να διαβάσετε το ψήφισμα της Ροραμπάκερ, μέλους του Κογκρέσσου και έπειτα να έρθετε σε επαφή με τους αρμόδιους ανώτερους αξιωματούχους από τη χώρα σας. Ζητήστε τους να κάνουν το καθήκον τους για να τερματιστούν τα εγκλήματα της Κίνας ενάντια στην ανθρωπότητα.
Το όνειρό μας πρέπει να είναι ένας κόσμος χωρίς φρικιαστικές ωμότητες που ταράζουν τον νου.. Ας εκπληρώσει ο καθένας μας το μικρό του καθήκον για να δημιουργηθεί αυτός ο καλύτερος κόσμος.
--------------------------------------------------------------------------------
[1] "Οι Ολυμπιακοί αγώνες της Γενοκτονίας" από τον Ρόναν Φάροου και την Μία Φάροου
[2] του ίδιου συγγραφέα
[3] για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος πάτε:
[4] Ο Λίου Τζινγκμίν, αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής υποψηφιότητας του Πεκίνου, υπόσχεται τον Απρίλιο του 2001: «Επιτρέποντας στο Πεκίνο να φιλοξενήσει τους Αγώνες θα βοηθήσετε στην βελτίωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κίνα.»
--------------------------------------------------------------------------------
«ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΛΕΥΡΑ. Η σιωπή βοηθά τον καταπιεστή, ποτέ το θύμα. Η σιωπή ενθαρρύνει τον βασανιστή, ποτέ τον βασανισμένο.»
«Μερικές φορές πρέπει να παρεμβαίνουμε. Όταν διακυβεύονται οι ανθρώπινες ζωές, όταν η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι σε κίνδυνο, τα εθνικά σύνορα και οι ευαισθησίες χάνουν το νόημα τους. Όποτε άνδρες ή γυναίκες διώκονται λόγω της φυλής, της θρησκείας, ή των πολιτικών απόψεών τους, αυτό το μέρος - εκείνη την στιγμή - πρέπει να γίνει το επίκεντρο του Κόσμου.»
Έλι Γουίζελ, επιζών του ολοκαυτώματος, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ ειρήνης του 1986, κάτοχος του χρυσού μεταλλίου του Κογκρέσου του 1985, και συγγραφέας 40 και πάνω βιβλίων.
«Βλέπουμε ενώπιον μας έναν σταλινικό εφιάλτη να αναβιώνει στον 21ο αιώνα. Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες νεκροί ως αποτέλεσμα των βασανιστηρίων, δεκάδες χιλιάδες φυλακισμένοι χωρίς δίκη, κρατούμενοι σε στρατόπεδα εργασίας, φυλακές και ψυχιατρικά νοσοκομεία όπου αναγκάζονται να υπομείνουν βασανιστήρια και πλύση εγκεφάλου. ...Τελικά, θα ακούσουμε τις μαρτυρίες για τη βαρβαρική πολιτική της Κίνας της αφαίρεσης ανθρωπίνων οργάνων προς πώληση και μεταμόσχευση. Η Κίνα αναγνωρίζει ότι αυτό γίνεται. Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο υγείας, από το 1993 έχουν υπάρξει πάνω από 65.000 περιπτώσεις μεταμόσχευσης που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα. ...»
Κρίς Σμίθ , Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων, Οίκος των Αντιπροσώπων, Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, 19 Απριλίου, 2006
http://www.foreignaffairs.house.gov/archives/109/27067.pdf
«Με το Παγκόσμιο Κύπελλο προ των πυλών στη Γερμανία, στην άλλη πλευρά του κόσμου το Πεκίνο προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Αλλά, εάν είναι αλήθεια αυτά που μου είπαν πρόσφατα εκεί πρώην φυλακισμένοι, ο εκπολιτισμένος κόσμος πρέπει να αποφύγει την Κίνα...»
Έντουαρντ Μακ Μίλαν Σκοτ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 13 Ιουνίου του 2006 σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Yorkshire Post Today.
http://www.yorkshiretoday.co.uk/ViewArticle2.aspx?SectionID=97&ArticleID=1560709
«Η Κίνα του σήμερα είναι χειρότερη από την Κίνα του χθες, ή του περασμένου χρόνου, ή της τελευταίας δεκαετίας. Η Κίνα δεν προοδεύει. Οπισθοδρομεί. Είναι βιαιότερη, πιο κατασταλτική, και πιο αρνητική απέναντι στις δημοκρατικές αξίες από ότι ήταν προτού ανοίξουμε τους λιμένες μας για να δεχτούμε ελεύθερα τα κινεζικά προϊόντα.»
«... παρ' όλες αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις, η Κίνα επιβραβεύτηκε με την τιμή της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες: ένα γεγονός που έχει ως στόχο να ανυψώσει «την διδακτική αξία του καλού παραδείγματος και του σεβασμού των καθολικών θεμελιωδών ηθικών αρχών», σύμφωνα με το καταστατικό χάρτη τους. Η συμπεριφορά της Κίνας ακούγεται σαν ένα «καλό παράδειγμα» στον υπόλοιπο κόσμο; Απεικονίζει τις «θεμελιώδεις ηθικές αρχές» στις οποίες όλα τα έθνη πρέπει να επιδιώκουν;»
«Η Αμερική πρέπει να είναι χώρα που υποστηρίζει τη βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Αμερική πρέπει να μιλήσει εξ ονόματος εκείνων που δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους - άνδρες και γυναίκες που διώκονται για τις θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις τους. Η εξωτερική πολιτική μας πρέπει να είναι μια πολιτική που βοηθά στην προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την ελευθερία. Όχι μια πολιτική που παίρνει το μέρος δικτατόρων που καταπιέζουν τους πολίτες τους.»
Μέλος του Κονγκρέσσου Φράνκ Γούλφ στην αίθουσα του Οίκου των Αντιπροσώπων, 16 Ιουλίου, 2007
http://wolf.house.gov/index.cfm?sectionid=34&parentid=6§iontree=6,34&itemid=961
--------------------------------------------------------------------------------
έρευνες απο τα Ηνωμένα Έθνη για την συγκομιδή οργάνων απο ζωντανούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ
http://www.falunhr.org/reports/UN2007/UN-07-Organ.pdf
--------------------------------------------------------------------------------
Γιανα υπογράψετε την απευθείας αίτηση:
http://www.falunhr.org/te/index.php?signature=1&lang=greek
Posted by johnniebegood ,www.johnniebegood.gr