Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας κι αυτό είναι και το πρώτο κλειδί για να την αλλάξουμε.
«Ο άνθρωπος δεν είναι καθορισμένος, ξεκάθαρα προσδιορισμένος μια για πάντα, είναι κάτι εν εξελίξει. Ένα πείραμα, ένας υπαινιγμός του μέλλοντος, η αναζήτηση και η νοσταλγία της Φύσης για νέες μορφές βούλησης και δυνατότητες πραγμάτωσης».
Χέρμαν Έσσε
3 σχόλια:
Αυτό του Χέρμαν Έσσε, πολύ καλό.
Στο καινούργιο "Άβατον", υπάρχει μέσα ένα "επαναστατικό" μανιφέστο από τον Ευστάθιο Λιακόπουλο. Τι γνώμη έχεις; γράψε κάτι αν θες.
Να νοιάζεται κανείς, ή να μη νοιάζεται που λέει κι ο Γκουρτζίεφ;
Εγώ κουράστηκα πάντως να μαθαίνω το χάος της ζωής των ανθρώπων και να νοιάζομαι γι αυτό, χωρίς τίποτε ν' αλλάζει ποτέ. Πολύ ψυχοφθόρο και χωρίς αποτέλεσμα. Ο καλός χριστιανός δίνει όταν του ζητάνε, αλλά πρέπει να διαφυλλάξει και την ψυχή του, συμφωνείς; Κρατώ την ανωνυμία μου, λόγω κάποιου προβλήματος που έχω. Μπορεί να τα πούμε εν ευθέτω χρόνω.
Γεια σου φιλε μου,
Το καινουργιο Αβατον δεν το εχω παρει ακομη, που να τα προλαβεις όλα…
Συμφωνω ότι είναι ψυχοφθορο, ξερεις ποτε όμως? Όταν εστιαζεσαι στο προβλημα και όχι στη λυση.
Όταν εστιαζομαστε και οραματιζομαστε την πραγματικοτητα που θελουμε, αυτό οχι μονο δεν αποτελει φθορα, αλλα την συνδημιουργουμε κιολας.
Οταν εστιαζομαστε σ’αυτό που θελουμε να συμβει, με συναισθηματική βεβαιότητα και συνείδηση πως αυτό είναι ήδη Πραγματικοτητα, τοτε το ελκουμε και το υλοποιουμε.
Τα πραγματα είναι όπως είναι και δεν μπορεις να τ’αλλαξεις, μπορεις όμως ν’ άλλαξεις τον τροπο που τα κοιτας.
Το ζητουμενο είναι να κρατα κανεις ψηλα την δονηση του και να είναι εστιασμενος σταθερα στο κεντρο του , ότι και να συμβαινει.
Οσο για την εννοια της ‘’βοηθειας’’, είναι από τις πιο παρεξηγημενες. Σχετικα μ’αυτό, ριξε μια ματια στην προσφατη ομιλια της φιλης Καιτης:
http://ianisdo-anando2.blogspot.com/2011/01/adamus-saint-germain-23012011.html
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ
Δημοσίευση σχολίου